Lasten Tukholma

Oletko suuntaamassa Ruotsiin kenties omien tai lastenlasten kanssa? Tukholma on myös lasten kaupunki. Listasimme paikkoja, joissa sekä pikkuväki että aikuiset viihtyvät!

Skansen

Vuonna 1891 avattu Skansenin ulkoilmamuseo lukeutuu yhä Tukholman suosituimpiin nähtävyyksiin. Lapset ihastuvat pohjoismaisiin eläimiin eläintarhassa. Jos vierailuusi osuu kesäkonsertti, ota mukaan eväät ja nauti musiikista piknikillä.

Gröna Lundin huvipuisto, Djurgården

Katseet kääntyvät Tuhkolmaan laivalla saapuessa meren ääressä sijaitsevaan huvipuistoon, josta löytyy vauhtia ja hauskanpitoa kaiken ikäisille.

Museot

Tukholmassa on useita museoita, joissa järjestetään toimintaa myös lapsille. Postimuseossa pikkuväki pääsee leikkimään postivirkailijaa: päälle minikokoinen asu ja ei kun leimaamaan ja lajittelemaan postia!

Tekniikka- ja telemuseossa lapset saavat tutkia tiedettä hauskalla tavalla. Raitiotiemuseossa saa matkustaa pienoismetrolla, Observatoriomuseossa katsella tähtiä teleskoopissa (tiistaisin).

Lapsille riittää nähtävää ja koettavaa myös Skansenin Aquaria-vesimaailmassa ja Lelumuseossa.

Kulttuuritalo - Kulturhuset, Sergels torg

Kulttuuritalossa on tarjolla toimintaa yli 12-vuotiaille lapsille. Työpajassa luovuus pääsee valloilleen, modernissa lastenkirjastossa voi kuunnella satuja, katsoa filmejä ja tavata kirjailijoita.

Uimaan!

Useimmissa lapsissa asuu pieni vesipeto. Tukholman uimarannoille pääsee helposti, ja vesi on puhdasta ja kirkasta.

Smedsuddsbadet Kungsholmenilla tai Långholmens strandbad Långholmenilla ovat suosittuja uimarantoja. Maauimaloista pitävien kannattaa kokeilla Vanadisbadetia, Eriksdalsbadetia tai Kampementsbadetia.

Kiertoajelu laivalla

Tukholman vesistöön saa kosketuksen myös laivaristeilyllä, joissa on tarjolla useita vaihtoehtoja. Kokeile lasten kanssa retkeä vanhaan viikinkikylään Birkaan, jossa näette, miten viikingit elivät 1000 vuotta sitten. Jos kaipaat lyhyempää reittiä, suuntaa Fjäderholmarnaan, Tukholman lähimpään saaristoon.

Lähde: www.tukholma.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja