Matkaan alle 300 eurolla? Näin paljon äkkilähdöt maksavat nyt

Paljonko lomakassa kevenee, jos äkkilähdön varaa nyt? Matkanjärjestäjät kertovat.

Apollomatkat, maajohtaja Eva Terra

Kesäkuussa useisiin kohteisiin pääsee määrittelemättömällä majoituksella viikoksi noin 300 eurolla per henkilö.

Aurinkomatkat, viestintäpäällikkö Annina Metsola

Heinäkuun alussa useisiin kohteisiin, kuten Kreikkaan ja Turkkiin, on tarjolla viikon matkoja 295 eurosta alkaen. Keskimääräinen hinta viikon matkan äkkilähdölle alkaa 400–500 euron paikkeilta. Kalleimmasta päästä olevat äkkilähdöt määräytyvät hotellin tason mukaan. Äkkilähtöjen hinnat elävät hyvin paljon, ja niihin vaikuttaa erityisesti Suomen kesäsää ja kysyntä.

Finnmatkat, tiedottaja Salla Salo

Äkkilähtöjen hintahaitari on tällä hetkellä 245–695 euroa riippuen lähtöpäivästä, kohteesta ja hotellitasosta. Hinta- ja paikkatilanne elää koko ajan, ja esimerkiksi kotimaan sää vaikuttaa siihen vahvasti. Viime viikon helteet vähensivät hetkellisesti kysyntää ja sulattivat äkkilähtöjen hinnat.

Nyt kun tuleville viikoille on luvattu viileämpää ja sateisempaa säätä, matkamyynti on taas selvästi vilkastunut ja hinnat todennäköisesti lähtevät pikkuhiljaa nousuun. Juuri nyt on erittäin otollinen hetki varata äkkilähtöjä. Viime kesänä huonot säät johtivat siihen, että kesämatkat myytiin miltei loppuun heti juhannuksen jälkeen, eikä heinä-elokuussa ollut äkkilähtöjä tarjolla juuri ollenkaan.

Tjäreborg, tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski

Seuraavan kahden viikon aikana yksi henkilö voi päästä Kosille ja Bulgarian Kultahietikolle edullisimmillaan 258 eurolla, Bulgarian Sunny Beachille 268 eurolla ja Alanyaan 271 eurolla. Keskimäärin esimerkiksi Mallorcalle pääsee tänä ajanjaksona 450 eurolla, Hurghadaan 500 eurolla, Rodokselle 550 eurolla ja Kyprokselle 600 eurolla. Hinnat sisältävät jaetun kahden hengen huoneen tai huoneiston. Esimerkkeihin ei ole sisällytetty määrittelemättömien hotellien hintoja, jotka ovat edullisempia kuin määritellyt hotellit.

Hinnat muuttuvat kysynnän mukaan. Suurimmat hotellit ovat suurelta osin jo loppuunmyytyjä, ja kesän matkoista on myyty lähes 80 prosenttia. Heinä- ja elokuussa matkojen hinnat ovat korkeammat kuin kesäkuussa.

Studio55.fi

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja