Läheiset paratiisit: Nämä ovat Euroopan parhaat rantakohteet!

Paratiisirannan perässä ei välttämättä tarvitse lähteä Eurooppaa edemmäksi kalaan. Kotimantereeltakin löytyy hienoa hiekkaa, päivänpaistetta ja kristallinkirkkaita laguuneja.

Aol.co.uk-sivusto listasi Euroopan parhaimmat rantakohteet.

1. Olu Deniz, Turkki

Olu Deniz, mahdollisesti maailman valokuvatuin ranta, tarjoaa kauniita auringon kultaamia rantoja ja syvän turkoosia merivettä. Täällä on myös paljon lomailijoita. Silti Olu Deniz on erikoislaatuinen, eikä vähiten upean laguuninsa ja rennon ilmapiirinsä ansiosta. Parhaiten Olu Deniz soveltuu auringonpalvojien lomakohteeksi.

2. Skiathos, Kreikka

Skiathos on pieni saari, vain 12 kilometriä pitkä ja kuusi kilometriä leveä, mutta kokoaan suurempi. Etelärannikko on kuuluisa syvistä, hiekkaisista lahdelmista, ja saaren keskiosia peittävät rehevät mäntymetsät.

Saari voi käydä täydeksi turisteista, mutta korkeiden talojen rakentamisen kieltäminen pitää huolta, että Skiathos säilyy vetovoimaisena. Saari sopii etenkin perheiden aurinkolomailuun.

3. St Ives, Iso-Britannia

St Ives on Englannin etelärannikon lomakaupungeista kuuluisimpia, eikä syyttä. Se suorastaan tihkuu suloista charmia, ja kauniit rannat, somat talot ja herttainen kahvilakulttuuri tekevät siitä antoisan rantakohteen. Alue tunnetaan taiteestaan, ja täällä on paljon työpajoja, studioita ja gallerioita.

Tate St Ives on osa Lontoon Tate-galleriaa, ja paikallisia teoksia esittelevä galleria onkin visiitin väärti. Taiteen ohella täällä nautitaan herkullista tuoretta kalaa ja kaloririkasta, kermalla ryyditettyä teetä. St ives hurmaa eritoten taiteen ja kauniiden maisemien ihailijat.

4. Mykonos, Kreikka

Pienestä koostaan huolimatta tämä saari ei ole koskaan ollut sieltä rauhallisimmasta päästä! Saaren pääsatama ja suurin kaupunki Chora on täynnä upeita rantoja, kansainvälisiä kahviloita ja glamouria, ja sitä onkin kuvailtu usein Kreikan vastineeksi St. Tropez'lle. Mykonoksella viihtyvätkin yöelämää ja auringonottoa rakastavat leidit.

5. San Vito Io Capo, Italia

Tämä pieni kaupunki Koillis-Sisiliassa tunnetaan paitsi upeista rannoistaan myös mahtavista vuoristaan, jotka ovat kiipeilijöiden suosiossa. Lisäksi paikka on kuuluisa kulinarismista ja kulttuuririennoista: täällä voit vierailla esimerkiksi Leija-festivaalin, Cous Cous -juhlan tai kesäisen musiikkitapahtuman merkeissä. Seikkailijoiden kannattaa suunnata näille rannoille.

6. Villasimius, Italia

Sardiniassa, 35 kilometriä Cagliarin itäpuolella, sijaitseva Villasimius on kaunis pikkukaupunki, joka tarjoaa loistavia mahdollisuuksia vaeltamiseen, ratsastukseen, veneretkiin, kiipeilyyn ja sukeltamiseen. Villasimuksen rannat houkuttavat erityisesti luonnonystäviä.

7. Alcudia, Espanja

Mallorcalla sijaitseva Alcudia on historiallinen kaupunki, jossa näkyvät sekä roomalaiset että maurilaiset vaikutteet. Alcudialla on kaikki loistavan koko perheen rantalomakohteen ominaisuudet: hotelleja joka budjetille, erinomaisia rantoja ja vuoria kävelyretkiä varten.

Vanhassa kaupungissa voi ostella turistirihkamaa, isän voi viedä golf-kurssille Alcanadaan ja lapset viihtymään El Laberinto Maze Fun Parkiin.

8. Ayia Napa, Kypros

20 vuotta sitten Ayia Napa oli pieni kalastajakylä, jossa oli asukkaita noin 200. Nyt se on menestyvä turistikohde, josta löytyvät muutamat Euroopan parhaat kultahiekkaiset rannat. Ayia Napa on oikea lomapaikka juhlijoille.

9. Calvia, Espanja

Calvia on mallorcalainen lomaparatiisi, joka on päätynyt myös Tripadvisorin parhaiden rantakohteiden listalle. Se on upeassa maisemassa sijaitseva viehättävä pikkukaupunki, joka on säilyttänyt perinteisen pikkukylän charminsa vaikka sijaitseekin vain parin kilometrin päässä eläväisistä Magalufin ja Palman lomakohteista. Erityisen hyvin Calvia sopii pariskunnille, jotka haluavat rantalomallaan sekä rentoutua että juhlia.

10. Protaras, Kypros

Kyproksella aurinko paistaa 340 päivää vuodessa, ja saarella nautitaan Välimeren parhaista säistä. Saaren kaakkoisrannikolla sijaitseva Protaras pursuaa kauniita rantoja, erilaisia ravintoloita ja joka hintaluokan hotelleja. Alueelta löytyy myös upeita pikkukyliä ja luonnonkauniita paikkoja, joissa kannattaa vierailla. Nämä rannat ovat omiaan romanttisille pariskunnille ja perheille.

Lähde Aol.co.uk

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja