Kumpi on oikeasti edullisempi: äkkilähtö vai kuukausia aikaisemmin ostettu lentolippu?

Reittilentojen kohdalla ajoissa varattu lippu tulee lähes poikkeuksetta halvemmaksi kuin äkkilähtö.

– Reittilentoja ostaessa pitää ehdottomasti olla hyvissä ajoin liikkeellä. Useimmat reitit tulevat myyntiin 11 kuukautta ennen lähtöä, matkahakuyhtiö Travelmarketin maajohtaja Mikko Vartiainen sanoo.

Jotkut lentoyhtiöt hivuttavat lippujen hintoja pikkuhiljaa ylöspäin sitä mukaa, kun koneet täyttyvät. Toiset asettavat hinnoille selkeitä aikarajoja.

– Finnair on tyypillisesti suomalaisten silmissä kallis yhtiö. Mutta jos liput ostaa sieltä hyvissä ajoin eli yli kolme kuukautta ennen lähtöä, hinnat ovat kilpailukykyisiä melkein mihin tahansa kohteeseen. Myös Lufthansa myy Frankfurtin ja Münchenin kautta lentoja lähes mihin tahansa Eurooppaan erittäin halvalla, mutta senkin kohdalla liikeellä pitää olla nimenomaan useita kuukausia aikaisemmin.

Viimeisellä viikolla ennen matkaa reittilentoa havittelevan on turha odottaa saavansa huippudiiliä oikeastaan enää mistään.

– Lentoyhtiöt eivät myy reittilentoja halvalla viikkoa ennen lähtöpäivää, koska niin lyhyellä varoitusajalla matkustavat ihmiset ovat todennäköisesti liikematkustajia: he ostavat lipun joka tapauksessa. Silloin liput ovat tyypillisesti kaikkein kalleimpia, Vartiainen sanoo.

Studio55.fi/Piia Simola

Lähde: Travelmarket.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja