Mainos

Marylandin kammosilta ei sovi heikkohermoisille – autoilijat maksavat, että heidät kuljetetaan sillan yli

Yhdysvalloissa Marylandissa sijaitsee valtatiesilta, joka on joidenkin mielestä niin pelottava, että voidakseen välttää sen läpi ajamisen, autoilijat ovat valmiita ostamaan kuljetuspalvelua. 

Kyseessä on Chesapeake Bay-silta, joka yhdistää osavaltion itäisen maaseutualueen läntiseen kaupunkilaistuneeseen alueseen.

Alex Robinson tarjoaa sillan päissä kuljetuspalvelua niille, joille sillan ylittäminen tuntuu ylitsepääsemättömältä.

Robinson kertoo, The New York Times -lehden haastattelussa, että hänen palvelullaan on jo lähes 6000 käyttäjää.

Mikä sillassa sitten on niin kammottavaa?

Kyseessä on vuonna 1952 valmistunut ja liikenteelle avattu riippusilta. Sillä on pituutta noin 6 kilometriä ja korkeimmillaan se nousee 60 metriin. Silta on melko kapea, mikä saattaa aiheuttaa esimerkiksi ahtaanpaikan kammosta kärsiville kylmiä väreitä.

Silta on myös avonainen ja näin ollen altis säänvaihteluille.

Joillain pelko liittyy sillan romahtamiseen tai tempautumiseen tuulen voimasta.

Wikipedian mukaan silta on jouduttu sulkemaan ainakin kahteen otteeseen hankalien sääolosuhteiden vuoksi. Vuonna 2003 hurrikaani Isabel nosti niin rajut tuulet, että silta päätettiin sulkea liikenteeltä. Samoin kävi myös vuonna 2011 hurrikaani Irenen aikana.

Kun rankkasade iskee keskellä siltaa, kuljettajalla ei ole näköyhteyttä vastarannalle.

Yksi siltaa kammoavista on Carolyn Casey, jonka kakkoskoti sijaitsee Marylandissa. Hän päätyi käyttämään kuljetuspalvelua, koska oli saanut paniikkikohtauksen ajaessaan siltaa pitkin. 

Robinson, joka tarjoaa kuljetuspalvelua, pitää itseään tietynlaisena terapeuttina. Hänen tärkein tehtävänsä on luonnollisesti asiakkaan auton siirtäminen sillan toiselle puolelle, mutta yhtä tärkeää on auton omistajan rauhoittelu ja kuuntelu siirtomatkan aikana.

Hän on ohjeistanut myös muita yhtiön kuskeja viemään keskusteluissa asiakkaan ajatukset pois sillasta sen 15-20 minuutin ajan, jonka sillan ylitys kestää.

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.