Martti Syrjä avautuu äitinsä Kirsi Kunnaksen kuolemasta: "Se oli hyvä loppu meidän suhteellemme"

Sukuni salat -traileri 0:38
Nämä tähdet nähdään Sukuni salat 2. kaudella!

Martti Syrjän mukaan äidin ja pojan välille ei jäänyt epäselvyyksiä.

Eppu Normaali -yhtyeen keulakuva Martti Syrjä, 62, menetti äitinsä Kirsi Kunnaksen 96 vuoden iässä viime vuoden marraskuussa. Vaikka ikävä ei poistu Syrjän mukaan koskaan, on tilanteen käsittely ollut tilanteeseen nähde helppoa.

– Kirsin kuolemasta on ollut tavallaan helppo päästä yli. Totta kai tietynlainen suru ja kaipuu eivät lakkaa koskaan, se kuuluu asiaan. Kirsi sai pitkän ja hienon elämän. Hän sai kuolla niin kuin halusi, kotonaan minun luonani, Syrjä kertoo MTV Uutisille.

Kunnas vietti viimeiset kuukautensa Syrjän luona. Samalla äiti ja poika saivat käydä asiat läpi.

– Se oli hyvä loppu meidän suhteellemme. Mitään ei jäänyt hampaankoloon, hän tiivistää.

Syrjä on viime aikoina perehtynyt omaan sukuunsa aikaisempaa tarkemmin, sillä hänet nähdään suositun Sukuni salat -ohjelman 2. tuotantokaudella. Julkisuuden valokeilaa välttelevälle Syrjälle ohjelma oli kuitenkin mieleinen kokemus. 

– Koin tiettyä mielekkyyttä siitä, että tällainen mahdollisuus tarjoutui. En odottanut, että suvustamme löytyisi kuninkaita tai murhamiehiä, mutta jotain mukavaa siltä väliltä. Esi-isäni tarina oli kuin seikkailuelokuvasta, joten ohjelmassa heräsi aikamoisia tunteita, lopuksi jopa ylpeyttä ja arvostusta.

Eppu normaali -yhtye keikkailee yhä 40 vuodenkin jälkeen. Syrjän mukaan pitkän uran taustalla on nimenomaan innostuksen säilyminen. 

– Hypyt eivät nouse enää niin korkealle, mutta tietty rakkaus musiikkiin ja soittamiseen on lapsenomaisesti jaksanut viehättää kaikki vuodet. Kun on motivaatiota, jaksaa myös kärsiä kaiken asiaan kuuluvan odottamisen ja matkustamisen. Sitten, kun lavalle pääsee, se lunastaa kaiken. 

Sukuni salat alkaa MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa sunnuntaina 3.4. klo 20. 

Lue myös:

    Uusimmat