Martta puolustaa valmis- ja pakastinruokaa – katso lähetys

Marttaliiton kehittämispäällikkö Kaisa Härmälä muistutti Studio55.fi-lähetyksessä, ettei terveellisen syömisen tarvitse olla vaikeaa.

– Ei kaikki teollisesti muokattu (ruoka) ole välteltävää. Mutta pitäisi osata lukea niitä päällysmerkintöjä, että osaisi ostaa sieltä niitä hyviä tuotteita, koska kyllä niitäkin on. Kun ajattelee tätä nykyajan hektistä kiirettä, niin kyllä välillä voi ostaa valmistakin, kun osaa vain ostaa oikeanlaista. Parempi syödä hyvää valmista ruokaa kuin ihan vain napostella mitä sattuu, Kaisa Härmälä sanoi Studio55.fi-lähetyksessä.

Härmälä huomautti, että pikapuurojakin saa ilman lisättyä sokeria. Jos vaikka aamupalaksi tehty puuro ei sellaisenaan tunnu pitävän nälkää, siihen kannattaa lisätä esimerkiksi maitoa, raejuustoa tai mustikoita.

– Kotimaisia kasviksia ja marjojahan saa pakastimesta. Ja kun niitä kilohintoja rupeaa katsomaan, niin ne eivät ole paljonkaan kalliimpia kuin se, että itse pakastaa.

– Ja kaupassa on valmiiksi kuorittuja liemijuureksia, jos äkkiä haluaa jotain ja on pieni talous. Koska useinhan niistä jää hukkaan, jos ostat kokonaisen lantun ja elät yksin, Härmälä selitti.

Mitä muita neuvoja Härmälällä oli antaa? Katso lähetys yltä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja