Marttaliiton kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen kertoo, millä tavalla joulun herkkuruoat säilyvät hyvinä.
– Kuvissa kinkun näkee aina kokonaisena pöydässä. Sitä mielikuvaa ei kannata noudattaa tosielämässä, Arja Hopsu-Neuvonen sanoo.
– Varsinkin isompi kinkku pitäisi tarjoilla vähän kerrassaan pöytään nostettavina viipaleina. Kinkulle ei tee hyvää, että sitä pidetään tunti–puolitoista pöydässä, laitetaan kylmään, nostetaan pöytään, laitetaan kylmään...
Pidä siis mielessä: paistettu kinkku kuuluu jääkaappiin. Siitä leikataan niin monta viipaletta pöytään kuin kulloinkin ruokailussa menee.
Rosollin ja muiden joulupöydän juhlaruokien tarjollepanon pitää olla yhtä lailla mahdollisimman optimaalinen.
– Laita esille kohtuullinen annos. Ruoka ei saa kulkea pöydän ja kylmän väliä, Hopsu-Neuvonen sanoo.
Studio55.fi/Piia Simola
Lue tämä ennen jouluvalmisteluja: Näin juhlapöydän ruoat säilyvät
Joulun kaloritaulukko – katso mitkä ovat juhlapöydän kaloripommit ja kevyet herkut
Ilouutisia: Joulupöydän terveellisin herkku on tämä suklaa!