Markkinoille moderneja hirsirakennuksia – katso kuva lippulaivoista

Maailman suurin hirsitalovalmistaja Kontiotuote Oy lanseeraa vuoden alussa Uusi Aika -malliston, jonka yhteisenä nimittäjänä on selkeys ja moderni arkkitehtuuri. Talo- ja huvilamalliston lippulaivat ovat vastikään valmistuneet Vaasan keskustan tuntumaan ja Kontion näyttelyalueelle Nurmijärvelle.

– Pelkistetty moderni designtyyli kiinnostaa kasvavaa määrää hirsitalojen ja loma-asuntojen ostajista, ja tämä näkyy selvästi myös Kontion tilauskannassa, uutuusmalliston suunnitteluun osallistunut myynninedistämispäällikkö Olavi Kujanen kertoo malliston lähtökohdista.

Kontion aktiivisen tutkimus- ja tuotekehitystoiminnan tavoitteena on viitoittaa suuntaa tulevaisuuden hirsirakentamiselle. Kestävää kehitystä edustava ja tekniikaltaan edistynyt Uusi Aika -mallisto halutaankin esitellä kuluttajille valmiiksi rakennettujen ja huippuammattilaisten sisustamien kohteiden avulla, ei pelkästään havainnekuvien välityksellä. Pohjoisen kodikkaan sisustuksen vapaa-ajanasunto Iso-Lehtisaareen on luonut tunnettu sisustussuunnittelija Kirsi Valanti. Valannin suunnittelemia huonekaluja nähdään myös Vaasan omakotikohteessa Aurinkometsässä.

Sekä kaupunkihirsitalo Aurinkometsä että lomahuvila Iso-Lehtisaari edustavat suomalaiseen maisemaan soveltuvaa ajatonta arkkitehtuuria, jossa inspiraatiota on haettu myös kansainvälisistä asumisen ilmiöistä. Maailmalla nousevana trendinä ovatkin ekologiset rakennusmateriaalit sekä puun värin käyttö. Energiatehokkuuden ohella erityisesti pohjaratkaisun toiminnallisuus ja avonaisten oleskelutilojen valoisuus ovat tärkeässä roolissa.

Toimivuutta ja energiansäästöä älykkäällä talotekniikalla

Kontio on kehittänyt yhteistyökumppaninsa Talobit Oy:n kanssa hirsitalojen ostajille uudentyyppisen LVISA-tekniikan palvelukonseptin, joka tarjoaa asiakkaiden toiveisiin ja budjettiin sovitetun älykotiratkaisun kokonaispaketin. Energiaa säästävä asuminen, kodin turvallisuus ja tunnelma sekä arjen sujuminen syntyvät ammattilaisten opastuksella.

– Ekologisessa ja terveellisessä hirsitalossa voidaan hyödyntää kaikkia nykyajan talotekniikan tarjoamia mahdollisuuksia. Myös tulevaisuuden kehittyvät teknologiat, kuten lämmitysjärjestelmässä tapahtuvat uudistukset on fiksua ottaa huomioon suunnittelussa jo nyt, Talobit Oy:n toimitusjohtaja Juha Paananen muistuttaa.

Lue myös:

Paula Koski / Jokakoti

Kuvat: Kontiotuote Oy

Lue myös:

    Uusimmat