Marketta Iholla-sarjan kuvausten jälkeen: Kuvaamisen loppumisesta oli vaikea päästä yli

Iholla-sarjaa varten elämäänsä puoli vuotta kuvannut Marketta kaipasi pitkään kuvausten loputtua sitä, että kameralle pystyi kertomaan arjen ylä- ja alamäistä.

Marketta nautti erityisen paljon arkensa kuvaamisesta puolen vuoden ajan Iholla-sarjaa varten. Opiskelijalta vei yllättävän paljon aikaa tottua siihen, ettei kamera kulje enää mukana joka paikkaan.

– Kun ei enää kuvannut, oli todella outoa kun olisi halunnut kertoa kameralle, miltä se tuntui, ettei enää kuvannut. Kesti aikaa ennen kuin siitä pääsi yli, Marketta kertoo.

Kiireistä opiskelijan arkea elävä Marketta uskoo, että hänen tuli kuvaamisen vuoksi tartuttua enemmän asioihin ja lähdettyä useammin toteuttamaan itseään kuin ilman kameraa.

– Kamera tietyllä tavalla pisti tekemään asioita, koska silloin kun kuvasi, niin halusi myös saada jotain materiaalia ja siksi tuli tehtyä enemmän asioita, eikä tullut jäätyä kotiin. Uskon kuitenkin, että elämäni olisi viime syksynä ollut melko samanlainen ilman kameraakin isojen linjojen puolesta, Marketta toteaa.

Kun Iholla alkoi pyöriä AVAlla, oli prosessi Marketan osalta jo niin pitkällä, ettei hän jaksanut enää innostua läheistensä tapaan sarjan tapahtumista.

– En ole sillä tavalla jaksanut intoilla siitä, Marketta toteaa.

Tuleva kevät on opiskelijalle kiireinen, mutta kuukausien uurastus palkitaan kun Marketan odottama vappu koittaa. Ensimmäistä vuotta yliopistossa opiskelevalle Marketalle opiskelijoiden juhlana tunnettu päivä on merkittävä virstanpylväs.

– Vappu on minulle iso asia. Toivottavasti saan silloin painaa teekkarilakin päähäni. Se on aika hieno juttu ja sellainen perinne meille, Marketta intoilee.

Katso Iholla-sarjan jaksot täältä!

Tykkää Iholla-sarjasta Facebookissa!

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja