Mainos

Mäntykalusteita, kohokuviotapettia, Mariskooleja – Bullshit-bingo paljastaa, kuinka kämäinen kotisi on!

Onko aika pysähtynyt kotonasi? Muistuttaako sisustus menneiden vuosikymmenten kulta-ajoista?

Kaupallinen yhteistyö: Suomen Asuntomessut

Suomalaisille koti on turvapaikka, johon kiinnytään, vaikka asunto ei olisikaan aivan unelmien täyttymys. Koti voi olla vähän ahdas, ja hieman turhan kalliskin, mutta suomalaista se ei haittaa!

Suomalaisten unelmiksi riittää, että kotoa löytyy ylimääräinen säilytyskaluste, omaa rauhaa rakastavat naapurit ja vaikkapa tilaa urkujensoittoharrastukselle! Muun muassa näin vaatimattomasti suomalaiset kuvailevat omaa asuntoaan, selviää Suomen Asuntomessujen asukasbarometristä.

"Säilytystilaa, valoa, meluton, tilaa ruokavieraille, hyvät kulkuyhteydet, kaunis maisema." Espoo, 56 v.

"Riittävän tilava, viihtyisä ja hiljainen. Oma sauna." Jokela, 25 v.​​​​​​​

Ennen kaikkea kodin on oltava kodikas. Liian siistiä ja steriiliä ei saa olla, vaikka samaan aikaan suomalaiskodeissa seinät maalataan edelleen maalarinvalkoisella ja siivouspäivästä pidetään tiukasti kiinni.

Kodikkuus tarkoittaa kuitenkin jokaiselle eri asioita. Toisille se voi olla yhtä kuin perheenjäsenten valokuvia tarkoin harkituissa kollaaseissa – toisille se voi tarkoittaa sitä, ettei koti koskaan muutu. Sohvatyynyjen tutut painaumat saavat huoletta muistuttaa asukkaidensa kurveista ja lasivitriinin perintökoriste-esineet vievät takaisin edesmenneen tädin pullantuoksuiseen kotiin.

Tulosta ja leikkaa alla oleva bingotaulu talteen!

Termi "Bullshit-bingo" on kenties tuttu yritysmaailmasta. Käsittämättömistä, yrityskielestä tutuista termeistä on koostettu ympäri maailman seminaariväen huviksi Bullshit-bingoja, joilla tylsinkin yritysjohdon tietoisku muuttuu veikeäksi peliksi.

Sovelsimme bingotaulua suomalaiskotien sisustukseen sopivaksi. Nappaa bingotaulu talteen alta ja pelaa vaikka perheenjäsentesi kanssa! Varoitus: saatat pahoittaa mielesi, mutta siitä saat syyttää vain itseäsi!

pk bullshit bingo

Aikaansa pysähtynyt koti voi tietenkin tarkoittaa myös sitä, että asukas arvostaa laatua, kierrätystä ja kapinoi uuden ostamista vastaan, jos entinenkin on aivan hyvä!

avotakka pyörät kalusteisiin

Vuoden 1996 Asuntomessujen sisustusluettelossa, heinäkuun Avotakassa, esiteltiin aikansa kuumimmat sisustustrendit ja valaistiin, että kauden trendikkäimmissä kalusteissa on pyörät alla!

Menneiden vuosikymmenten design voi kuitenkin olla myös vallan hulvatonta. Kokeile alla olevalla testillä, kuinka kämäiset pisteet sinun kotisi saa!


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.