Manchester United iski viimeisillä hetkillä: voitto karkasi karulla tavalla – ailahtelevan jättiseuran murheet kasvoivat

Valioliigassa sijalla 15 oleva Brentford ja 11 pisteen päähän Mestarien liigan paikoista kuudenneksi jäänyt Manchester United vaikuttivat päätyvän lauantai-iltana Länsi-Lontoossa maalittomaan tasapeliin, mutta lisäajalla alkoi tapahtua.

Ailahtelevalla kaudellaan loppuhetkien maaleja iskenyt United osui jälleen, kun loukkaantumisten kanssa pitkään paininut Mason Mount vei ensimmäisellä maalillaan seuran nutussa Unitedin johtoon lisäajan kuudennella minuutilla.

Osuma oli Mountille ensimmäinen Valioliigassa sitten joulukuun 2022.

Yhdeksän minuutin lisäaika oli pelattu jo lähes täyteen, kun Brentford järjesti vielä paineen Unitedin rangaistusalueelle. Englannin maajoukkueen paidassa äskettäin Belgiaa vastaan osunut Brentford-hyökkääjä Ivan Toney imi päätyrajalla vieraiden puolustajia itseensä ja syötti takaviistoon yksin jääneelle Kristoffer Ajerille, joka latoi 1–1-päätöslukemat.

Maalintekoyritykset kirjattiin neljästi maalipuihin osuneen Brentfordin hyväksi 31–11.

Viidentenä olevasta Tottenhamista kahdeksan pisteen päässä olevan Unitedin loukkaantumishuolet eivät vaikuta helpottavan, kun keskuspuolustajat Raphael Varane ja Victor Lindelöf joutuivat molemmat jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi.

Brentford on kasvattanut sarjataulukon pohjakolmikkoon viiden pisteen raon ja jatkaa ensimmäisen voittonsa metsästämistä sitten helmikuun 10. päivän Wolverhampton-kamppailun.

Unitedin esitys ei vahvistanut kritisoidun hollantilaispäävalmentajan Erik ten Hagin asemaa paholaispaitojen päävalmentajana. Seuran jalkapallotoiminnoista tätä nykyä vastaavan omistajan Sir Jim Ratcliffen on kerrottu muun seurajohdon kanssa harkitsevan luotsin vaihtamista kauden jälkeen. Yhtenä mahdollisena vaihtoehtona on esitetty Englannin maajoukkueen nykyistä päävalmentajaa Gareth Southgatea.

United kohtaa seuraavaksi ensi viikon torstaina vieraskentällä Chelsean.