Manchester Cityn tähtipelaajan komeat tilastot ja upea peliäly hämmästyttävät – "Aivan maagista"

Manchester CitynKevin De Bruyne on kiistatta yksi maailman parhaimmista keskikenttäpelaajista tällä hetkellä. Myös C Moren jalkapalloasiantuntija Mika Väyrynen ylistää belgialaistähden ominaisuuksia vuolaasti.

Manchester City on aloittanut Mestarien liiga -kautensa erinomaisesti. Joukkue on voittanut kaikki kolme ensimmäistä otteluaan vakuuttavalla tavalla, ja se johtaakin omaa lohkoaan jo viiden pisteen erolla Dinamo Zagrebiin ja Shaktar Donetskiin.

Cityn tähdet Raheem Sterling ja Sergio Aguero ovat mättäneet maaleja taivaansinisten hyökkäyksessä, mutta joukkueen moottori löytyy pykälää alempaa. Keskikentällä operoiva De Bruyne on joukkueensa ehdottomia avainpelaajia.

– Uskallan väittää, että hän on Pep Guardiolan tähtisikermässä tärkein yksittäinen palanen. Se, miten tehokas pelaaja ja varsinkin, miten hyvä syöttelemään ja tuomaan paikkoja pelikavereille, on aivan maagista, Väyrynen hehkuttaa.

De Bruynella on tärkeä rooli Manchester Cityn hyökkäyskalustossa. Älykäs belgialainen luo joukkuetovereilleen mainioita maalipaikkoja tarkoilla ja ovelilla syötöillään. Viime kausina City on pitänyt Valioliigassa valtikkaa tiukasti kourassaan, mutta Mestarien liigaan asetetut tavoitteet eivät ole seuran osalta vielä täyttyneet.

– Jos City haaveilee tämän turnauksen voitosta tai Valioliigan mestaruudesta, Kevin De Bruynen on ehdottomasti pysyttävä kunnossa.

Myös tilastot puoltavat De Bruynen erinomaisuutta. Belgialainen on tällä kaudella syöttänyt pelkästään Valioliigassa jo kahdeksan täysosumaa. Kesällä 2015 Cityn riveihin saapunut De Bruyne on tehnyt urallaan esityön peräti 53 Manchester Cityn maaliin. Saman ajanjakson aikana vain Barcelonan Lionel Messi on yltänyt parempaan. Messillä maalisyöttöjä on kasassa samassa aikaikkunassa 54.

- Tämäkin tilasto kertoo, kuinka tärkeä pelaaja hän on joukkueelle, Väyrynen summaa.

Lue myös:

    Uusimmat