Malla Malmivaara uppoutui Olavi Virran vaimon traagiseen tarinaan: "Hän on yrittänyt ymmärtää"

Uuden Olavi Virta -elokuvan traileri 1:40

Malla Malmivaara astui vahvan Irene Virran saappaisiin Timo Koivusalon uudessa Olavi Virta -elokuvassa.

VIDEO: Uuden Olavi Virta -elokuvan traileri

Ohjaaja Timo Koivusalon uusi elokuva kertoo yhden Suomen kaikkien aikojen eniten levyttäneen artistin, laulaja Olavi Virran tarinan. Elokuva saa ensi-iltansa perjantaina 5. lokakuuta. 

Näyttelijä Malla Malmivaara esittää elokuvassa laulajan vaimoa Irene Virtaa. Virtojen rakkaustarina oli erittäin traaginen: laulaja kärsi vakavasta alkoholismista ja oli jatkuvasti uskoton vaimolleen. Irene Virta jätti miehensä usein, mutta kerta toisensa jälkeen palasi kuitenkin tämän luokse. 

Malmivaara kertoo valmistautuneensa rooliin lukemalla Virtojen tyttäreltä Ilse Hammarilta saamiansa Irene Virran päiväkirjamerkintöjä sekä muiden samaan aikaan eläneiden vahvojen naisten elämäkertoja. Malmivaara kertoo halunneensa uppoutua erityisesti naisen kokemuksiin sotien aikana. 

– Siihen sota-aikaan paneutuminen oli minulle tärkeää ja se, että minulle selvisi Irenen olleen aika itsenäinen tyyppi, eikä mikään kotirouva. Niin sitä lähdin kaivelemaan. 

Irene Virralla oli erittäin laaja musiikin tuntemus, jonka Malmivaara arvelee olleen pariskuntaa vahvasti yhdistänyt tekijä. Kun Irene Virta jätti miehensä ja muutti Tukholmaan, hän päätyi paikallisen suuren tavaratalon musiikkiosaston sisäänostajaksi. 

– Hän vaikutti siis paljon siihen, mitä musiikkia Ruotsiin on aikanaan tuotu. 

Elokuvassakin nähdään, kuinka Irene Virta kamppailee alkoholistimiehensä kanssa ja antaa tälle kerta toisensa jälkeen uuden mahdollisuuden. 

Malmivaara pohtii, että Irene Virta halusi loppuun asti uskoa siihen, että hänen elämänsä rakkaus pystyisi jotenkin parantumaan sairaudestaan. 

– Hän on yrittänyt ymmärtää sen ihmisen alkoholisti-minän ja normaali-minän eron, toivonut varmaankin että sen ihmisen saisi jotenkin takaisin. Saada valtaansa sen ei-alkoholistin henkilön, jota rakastaa niin valtavasti. Lisäksi liuta lapsia ja mieletön perhe. Periaatteessa kaikki olisi hyvin, jos se alkoholi vaan napattaisiin siitä pois. 

Lue myös:

    Uusimmat