Makennan koronatartunta olikin "siunaus valepuvussa" – sai sairastuttuaan karun uutisen: "En odottanut sitä lainkaan"

Mikä on tappavin syöpä?"Syöpälääkärille haastavia on edelleen valitettavasti useita" 1:32
Mikä on tappavin syöpä? "Syöpälääkärille haastavia on edelleen valitettavasti useita"

Makenna Studer sairastui koronavirukseen, mutta lääkärin mukaan se saattoi jopa auttaa häntä: Makennan leukemia löytyi vain vähän koronatartunnan jälkeen.

Makenna Studer sairastui koronavirukseen syyskuussa 2020. Nyt amerikkalaisnaisen sairautta pidetään kuitenkin "siunauksena valepuvussa", kertoo People.

Muut toipuivat hyvin, Makenna ei

Makenna sai positiivisen koronatestituloksen syksyllä. Myös hänen luokkatoverinsa sairastuivat, mutta toipuivat hyvin. Sen sijaan Makennan olo tuntui vain huononevan.

– Olostani tuli aina vain huonompi, sain kaikki oireet, joita vain voi saada. Pyörryin, oksensin kaiken, mitä yritin syödä, hän kuvaili CBS:n paikalliskanavan haastattelussa.

Sai leukemiadiagnoosin: "Tuntui kuin olisin jäänyt rekan alle"

Lopulta Makenna päätyi lääkäriin, missä huomattiin, että hänen verensä valkosolutaso on hyvin korkea. Kokeissa kävi yllättäen ilmi, että Makennalla on akuutti leukemia.

– Tuntui kuin olisin jäänyt rekan alle. En odottanut sitä lainkaan. Ei se tuntunut edes todelta pitkään aikaan, Makenna kuvailee.

Yliopistokin kannusti hoitajaksi opiskelevaa Makennaa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Makennan leukemia oli harvinaista muotoa. Oltuaan covid-19-potilaille tarkoitetulla osastolla kaksi viikkoa hän siirtyi saamaan syöpähoitoja. Äiti kehuu Makennan asennetta.

– Hän saa tällaisen asian läpikäymisen näyttämään helpolta, mitä se ei ole, äiti Pamela kuvailee.

Lääkäri: "Covid-19-diagnoosi oli siunaus valepuvussa"

Makennan lääkäri Colt Williams uskoo, että koronavirustartunta saattoi jopa auttaa Makennaa.

– Voisi sanoa, että kohtalon oikusta covid-19-diagnoosi oli siunaus valepuvussa, koska se toi hänet terveydenhuoltojärjestelmään, missä hän sai diagnoosin hyvin, hyvin, aikaisessa vaiheessa sairautta, WIlliams sanoo.

Makenna itse on positiivisilla mielin: edes hiusten menettäminen ei haittaa, koska talvisaikaan "kaikki käyttävät hattuja". Nuori nainen uskoo, että voittaa leukemian.

– Täytyy pitää yllä ajatusta ja mentaliteettia, että jokainen päivä on siunaus, Makenna sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat