Joulupukki ja joulumuori osallistuivat tapahtumaan Georgiassa, kaksi päivää myöhemmin kummallakin todettiin koronavirustartunta – noin 50 lasta altistui

Kaupassa käynti koronan aikana 2:33
Näin käyt kaupassa korona-aikana

Ainakin noin 50 lapsen arvioidaan altistuneen koronavirukselle perinteisessä joulutapahtumassa Yhdysvaltain Georgiassa.

Yhdysvaltain Georgiassa sijaitsevassa Ludowicin kaupungissa järjestettiin joulukuun alussa perinteinen joulutapahtuma, jossa joulupukki ja joulumuori tulivat tervehtimään lapsia. Pari päivää tapahtuman jälkeen kummallakin todettiin koronavirustartunta, kertoo CNN

Ohjelmaan oli kuulunut muun muassa se, että lapset ottivat yhteiskuvia vanhan valkoparran kanssa. Arviolta 50 lasta meni valokuvattavaksi pukin viereen.

Oireettomia tapahtumapäivänä

Long Countyn komission puheenjohtaja Robert Parker kertoo tiedotteessa, että kaksikolla ei ollut ollut oireita tapahtumapäivänä. 

– Olen itse tuntenut  "joulupukin” ja ”joulumuorin” koko elämäni ajan ja voin vakuuttaa, että he eivät ikinä tietoisesti tekisi mitään, mikä asettaisi lapset vaaraan, hän kertoi.

– He ovat esiintyneet näissä rooleissa vuosien ajan ja yksi tärkeimpiä asioita heille heidän elämässään on tuoda iloa lapsille lomakauden aikana.

Parkerin omat lapset olivat myös menneet ottamaan yhteiskuvia joulupukin kanssa. Hänellä ja hänen perheellään ei ole ollut koronaviruksen oireita.

Parker kertoi tiedotteessa myös, että valtaosa komiteasta oli hänen kanssaan samoilla linjoilla. Parkerin mukaan piirikunnassa aiotaan jatkaa suunnitellusti jouluperinteiden kanssa, jotta keskelle poikkeuksellista aikaa saataisiin ”pieni pala normaalia elämää”. Toisaalta hän kertoi CNN:lle, että mitään muuta ohjelmaa ei loppuvuodelle ole suunniteltu.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit tai lisää koronaviruksesta.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat