Yhdysvaltalainen osastonhoitaja Martha avautuu koronapandemian rankoista vaikutuksista: "On hetkiä, jolloin itken autossa"

Yhdysvaltalainen Martha työskentelee teho-osastolla. Hän kertoo, että koko hänen tiiminsä alkaa olla uupunut koronaviruspandemian takia.

59-vuotias yhdysvaltalainen Martha Navarro on työskennellyt sairaanhoitajana 29 vuotta. Nyt hän on esihenkilönä tehohoidon yksikössä sairaalassa Los Angelesissa.

Martha kertoo New York Postille, että koronapandemia on ollut hänen tähänastisen työuransa haasteellisinta aikaa. Uurastaminen alkaa vaatia veronsa koko hänen tiimiltään. Martha kertoo, että on raskasta saada työntekijöiltä puheluita, joissa he kertovat olevansa sairaana altistuttuaan koronavirukselle.

– En nimittäin tiedä, miten he tulevat toipumaan siitä. Meillä on tosi vähän henkilökuntaa. Työskentelemme minimihenkilöstöllä ja porukka alkaa uupua.

Itkua autossa työpäivän jälkeen

Marthan mukaan kaikkein vaikeinta on kuitenkin palata kotiin rankan työpäivän jälkeen.

– On hetkiä, jolloin itken autossa.

Hänestä tuntuu raskaalta kertoa perheelleen, että ei ole henkisesti niin hyvässä kunnossa, että jaksaisi syödä yhdessä heidän kanssaan. Raskaalta tuntuu sekin, jos hän joutuu kertomaan heille, että tulee tekemään pitkän päivän. Marthalla on 16-vuotias poika.

– He sanovat ymmärtävänsä tilanteeni, mutta kun 16-vuotias tarvitsee äitiään eikä tämä ole paikalla, tuntuu sekin raskaalta.

Martha toivoo, että hän voisi olla ensimmäisten joukossa, jotka saavat koronarokotteen, sillä hänen sairaalansa on yhdellä niistä alueista, joille rokotteita on valittu jaettavaksi. Hänen mielestään hyödyt ylittävät riskit ja hän on valmis ottamaan rokotteen suojellakseen perhettään ja muita ihmisiä ympärillään.

Martha toivoo, että joulussa olisi ”edes jotain normaalia, ja että hän pääsisi tapaamaan enemmänkin läheisiään.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit tai lisää aiheesta koronavirus.

Lue myös:

    Uusimmat