Maija Vilkkumaa palaa pitkältä tauolta uudella sinkulla: Tunnelma on kupliva

Viime vuodet musiikillista hiljaiseloa pitänyt laulaja palaa parrasvaloihin tänään perjantaina.

Maija Vilkkumaa jäi musiikilliselle tauolle vuonna 2011. Sen jälkeen hän on muun muassa kirjoittanut Nainen katolla -romaanin ja ollut mukana Kerkko Koskinen Kollektiivissa.

Vilkkumaa julkaisee tänään perjantaina uuden Lissu ja mä -singlen. Uusi albumi julkaistaan syksyllä. Singlen voi kuunnella täältä.

Lissu ja mä on Maija Vilkkumaan säveltämä ja sanoittama ja Hank Solon tuottama. Vilkkumaa on parhaillaan studiossa viimeistelemässä syksyllä julkaistavaa uutta albumiaan.

– Aiemmat soololevyni ovat olleet pitkälti bändilevyjä, ja kun jäin tauolle vuonna 2011, tiesin, että seuraava olisi jotain muuta. Ajatus tuottajalevystä oli väikkynyt mielessäni kiehtovana mahdollisuutena jo Alanis Morrissetten ja Glenn Ballardin Jagged Little Pill -levyistä alkaen, Vilkkumaa kertoo levyn syntyprosessista.

Lopulta tuottajaksi valikoitui Hank Solo eli Henri Salonen.

– Menimme Henkan kanssa studioon, jossa lopullisesti vakuutuin hänen neroudestaan. Tunnelma on ollut alusta asti aukinainen ja kupliva. Puolentoista vuoden studiotyö on tuntunut siltä kuin tuttuun metsään ilmestyisi jatkuvasti uusia kiehtovia polkuja. Olen hyvin inspiroituneessa tilassa kaikesta tästä.

Maija Vilkkumaa on maamme menestyneimpiä naisartisteja. Hän on myynyt uransa aikana yli 300 000 albumia ja voittanut viisi Emma-palkintoa. Vilkkumaa aloitti uransa Tarharyhmä-kokoonpanossa ja lähti vuonna 1999 soolouralle.

Vilkkumaa on julkaissut kuusi albumia, yhden kokoelmalevyn sekä yhden livelevyn. Vilkkumaan edellinen albumi Kunnes joet muuttaa suuntaa julkaistiin vuonna 2010. Vilkkumaa julkaisi esikoisromaaninsa vuonna 2013.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja