Madeleine McCann voi sittenkin olla yhä elossa – saksalaissyyttäjä: Tytön kuolemasta ei ole näyttöä, aiempi lausuntoni oli spekulaatiota

Kolmevuotias Madeleine McCann katosi vuonna 2007 – nyt epäiltynä on 43-vuotias saksalainen mies 5:53
Madeleine McCannin katoamistapaus on ollut yksi seuratuimpia katoamisia koskaan – tällä videolla kerromme, miten tapahtumat ovat edenneet.

Portugalissa Praia da Luzissa vuonna 2007 kadonnut Madeleine McCann voi sittenkin olla elossa, uutisoivat brittilehdet Mirror ja Daily Mail.

Tuolloin 3-vuotias brittityttö katosi kesken perheen lomareissun, kun Madeleine oli nukkumassa perheen loma-asunnossa yhdessä hänen sisarustensa kanssa. Perheen vanhemmat Kate ja Gerry McCann olivat samaan aikaan illallisella läheisessä ravintolassa.

Tapaus nousi pitkän ajan jälkeen uudelleen julkisuuteen, kun saksalaisviranomaiset kertoivat kesäkuun alussa, että heillä on katoamisessa uusi epäilty, ja tapausta tutkitaan murhana.

Saksalaissyyttäjien mukaan teosta epäillään 43-vuotiasta Christian Brüeckneria, jonka uskotaan asuneen ajoittain Portugalin Algarvessa vuosina 1995–2007.

Saksalainen syyttäjä Hans Wolters totesi aiemmin uskovansa, että Brueckner tappoi tytön.

Syyttäjä: Todisteita ei ole siitä, että tyttö olisi kuollut

Nyt Wolters kommentoi Mirrorille, että tyttö voi yhä olla elossa, koska ei ole rikosteknisiä todisteita siitä, että hän olisi kuollut.

– Emme halua menettää toivoa, ja koska teknisiä todisteita ei ole, se (että tyttö on elossa) voi olla mahdollista.

Wolters kertoo yllättyneensä siitä, että toteamus Madeleinen kuolemasta oli niin iso asia brittiläisille.

– Saksassa on normaalia, että tutkimme murhaa tällaisissa tapauksissa.

Aiempi lausunto henkilökohtainen mielipide

Woltersin mukaan hänen aiempi lausuntonsa siitä, että Brückner tappoi tytön nopeasti, oli hänen henkilökohtainen mielipide ja spekulaatiota Brucknerin aiempien tapausten perusteella.

Wolters toteaa korostaneensa, että kyseessä oli hänen uskomuksensa siitä, että Madeleine olisi murhattu.

Joka tapauksessa Woltersin mukaan on "vahvaa näyttöä" siitä, että Brückner liittyy Madeleinen katoamiseen. Syyttäjän mukaan se ei kuitenkaan vielä riitä syytteen nostamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat