Poliisi tutkii Madeleine McCannin murhasta epäillyn Christianin yhteyttä Saksassa kadonneen pikkutytön tapaukseen – mies fantasioi nettichatissa halustaan kidnapata lapsi

5:53
Madeleine McCannin tapauksessa uusi epäilty – katso MTV Uutiset Liven lähetys aiheesta.

Brittiläisen Madeleine McCannin katoamistapauksesta epäillyllä 43-vuotiaalla saksalaismiehellä on mittava rikoshistoria. Hän on saanut ensimmäisen lapsiin kohdistuneen seksuaalirikostuomionsa jo teini-ikäisenä. Miehen epäillään murhanneen 13 vuotta sitten kadonneen Madeleine McCannin. 

Saksan poliisi kertoi keskiviikkona epäilevänsä Madeleine McCannin murhasta 43-vuotiasta saksalaismiestä. Murhasta epäilty Christian Brückner on parhaillaan vangittuna huumerikoksesta Saksassa. Hänet on myös äskettäin tuomittu 72-vuotiaan amerikkalaisnaisen raiskauksesta, joka tapahtui jo vuonna 2005 Portugalissa.  

Saksassa miehestä on uutisoitu vain nimellä Christian B., mutta Portugalissa mies on tunnistettu Christian Brückneriksi. Miehestä tiedetään tällä hetkellä, että hänellä on mittava rikoshistoria. Hänellä on aiempia tuomioita lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista ja huumerikoksista. Guardian on julkaissut miehen historiasta aikajanan

Mittava rikoshistoria

Brücknerilla on mittava rikoshistoria. Asiasta uutisoivan Guardianin mukaan hän on saanut ensimmäisen tuomionsa jo alaikäisenä.

Vuonna 1994 hänet tuomittiin kotimaassaan Saksassa kahdeksi vuodeksi nuorisovankilaan lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä ja seksuaalisten tekojen suorittamisesta lapsen edessä.

Seuraavana vuonna, saatuaan juuri 18-vuotiaana ajokortin, hän pakeni tyttöystävänsä kanssa tuomiota Portugaliin.

Parisuhde päättyi pian, mutta hän pysyi Portugalissa tehden erilaisia tilapäistöitä, kuten uima-altaiden asennusta ja autonkorjausta. Hänellä kerrottiin olevan useita naissuhteita, jotka kestivät vain lyhyitä aikoja. Hän oli asettunut asumaan taloon Praia da Luzin lomakohteen lähellä. Juuri saman lomakohteeseen, jossa Madeleine McCann katosi 3. toukokuuta 2007. 

Yli 25 vuoden ajan mies sukkuloi kahden maan välillä, usein paeten häneen kohdistuneita rikosoikeudellisia toimenpiteitä seksuaali- ja huumerikoksista sekä pienemmistä rikoksista. 

Tuona aikana tapahtui myös rikos, josta hänet on vasta äskettäin tuomittu. Brückner raiskasi väkivaltaisesti 72-vuotiaan amerikkalaisen naisen tämän omassa asunnossaan Praia da Luzissa syyskuussa 2005. Naisen asunto oli vajaan kilometrin päässä Brücknerin päivittäisen kävelyreitin varrella hänen asunnoltaan rannalle.

Suunnitelmallinen väkivaltainen raiskaus

Guardianin näkemien oikeusasiakirjojen mukaan raiskaus oli suunniteltu yksityiskohtaisesti.

Asiakirjojen mukaan Brückner astui avoimesta ovesta naisen taloon kello 22.30 illalla. Hän raahasi naisen talon läpi ja sitoi naisen. Sen jälkeen hän pahoinpiteli ja hakkasi naista 30 senttiä pitkällä sapelilla ja raiskasi hänet. Lopuksi hän pakotti naisen luovuttamaan itselleen rahaa ja otti naisen tietokoneen mukaansa. 

Portugalin viranomaiset tutkivat asiaa, mutta tapauksen tutkinta keskeytettiin vuoden kuluttua. Brücknerin osallisuus paljastui vasta vuosia myöhemmin, kun hänen raiskauksesta kuvaamansa video löytyi. Videon löysi Brücknerin kanssa yhdessä polttoainevarkaissa ollut henkilö, joka toi videon poliisin tietoon. 

Viime vuoden lopulla, 14 vuotta tehdyn rikoksen jälkeen, Brückner tuomittiin seitsemäksi vuodeksi vankeuteen amerikkalaisen naisen raiskaamisesta.

Liittyykö myös Saksassa kadonnut tyttö Brückneriin?

Madeleine McCannin murhatutkimuksessa tutkitaan myös Brücknerin osallisuutta muihin katoamistapauksiin. Eräs tällainen tapaus on Inga Gehricke Schönebeckistä, joka on ollut kadoksissa vuodesta 2015, kirjoittaa RTL. Tyttö oli kadotessaan viisivuotias.

Vuodesta 2012 Saksassa asunut Christian Brückner omistaa kiinteistön Neuwegerslebenissä 90 kilometrin päässä Ingan katoamispaikasta.

Vuonna 2016 Brückneriä tutkittiin epäiltynä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tuolloin Brücknerin omistamaan kiinteistöön tehtiin kotietsintä. Kotietsinnässä löytyi USB-tikku, joka sisälsi lapsipornografiaa. 

Kadonneen Ingan äitiä edustavan asianajaja Petra Küllmein mukaan vain päivää ennen Ingan katoamista Brücknerista on dokumentoitu havainto suhteellisen lähellä Ingan katoamispaikkakuntaa. Brückerillä ei ole myöskään alibia katoamispäivälle. 

Spiegelin julkaisemien asiakirjojen mukaan Brückner on syyskuussa 2013 fantasioinut internetin chatti-keskusteluissa halustaan kidnapata jonkun lapsen ja käyttää tätä seksuaalisesti hyväkseen. 

Riittävätkö todisteet tuomioon?

Tutkijat uskovat nyt lopultakin tietävänsä, kuka on Madeleine McCannin murhaaja. Miestä vastaan on paljon aihetodisteita, mutta ratkaiseva todiste syyllisyydestä puuttuu yhä.

Saksan, Portugalin ja Britannian viranomaiset tutkivat nyt asiaa yhdessä ja pyytävät yleisöltä kaikkia vihjeitä kyseisen miehen liikkeistä vuosien aikana. Tutkijat etsivät myös Brücknerin ilmeisesti kosovolaista alaikäistä tyttöystävää, jolla voi olla tärkeitä tietoja Brücknerista. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja