Maddy julkaisi LinkedInissä kuvan todistaakseen ikävän ilmiön ja onnistui liiankin hyvin: "Sen on tarkoitus olla ammattimainen ympäristö..."

Nykytyö on aivoille rasite – tällainen työ on rankinta 3:07
KATSO MYÖS: Mitä työtä sitten teetkään, se luultavasti on aivoille rasite – tällainen työ on rankinta!

Maddy kokeili, mitä tapahtuu, jos LinkedInissä julkaisee hieman rennomman kuvan itsestään.

Maddy Alexander-Gout päätti testata teoriaansa, mutta onnistui liian hyvin. 38-vuotias Maddy päätti julkaista itsestään kuvan uraverkostoitumiseen tarkoitetussa LinkedInissä kokeillakseen, miten se vaikuttaa hänen verkostoonsa.

Kuvassa Maddy on muuten tavanomaisen näköinen, mutta hänellä on avonainen paita, kertoo Tyla.com. Veruke kuvan julkaisemiselle oli urasaavutus: Maddy kertoi lähtevänsä juhlimaan sovelluksensa saamia arvosteluja. Hän halusi nähdä, saako kuva erilaista huomiota.

Miehiltä alkoi sadella viestejä

24 tunnissa Maddy sai 150 uutta seuraajaa. Verkostoitumispyyntöjä tuli 80 kappaletta, lähinnä täysin eri aloilla olevilta miehiltä. Myös viestejä alkoi sataa.

– Monet miehet lähettivät viestejä, kuten "hei, haluan todella verkostoitua", "hei, ihanainen", "hei, beibi", Maddy kuvaili.

Yhdessä viestissä todettiin vain "onpas isot tissit".

– Naisten pitäisi voida julkaista kuva itsestään kivan näköisenä ilman, että heitä seksualisoidaan. Kyllä, meillä on rinnat! Ei se tarkoita, että haluamme viestejänne, tai että voitte kommentoida asiattomuuksia, hän kuvaili koettaan LinkedInissä.

Tällainen oli Maddyn julkaisu. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Sen on tarkoitus olla ammattimainen ympäristö"

Naisen mukaan viestit olivat erityisen karmivia, koska ne lähetettiin työntekoon keskittyneellä ja ammattimaiseksi oletetulla alustalla. 

– Sen on tarkoitus olla ammattimainen ympäristö, joten tällaiset [viestit] ovat täysin sopimattomia, Maddy sanoo.

Näin LinkedIn kommentoi

LinkedIn kommentoi Maddyn koetta ja pahoitteli sitä, että alustalla lähetellään myös asiattomia viestejä.

– Emme hyväksy häirintää, romanttisia viestejä pyytämättä tai asiattomia viestejä missään kontekstissa, ja lisäksi ne rikkovat LinkedInin ammattimaisia yhteisösääntöjä, LinkedIniltä todettiin.

Palvelu myös otti Maddyyn yhteyttä voidakseen selvittää asiaa tarkemmin,

– Teemme kovasti töitä, jotta jäsenemme tuntisivat olonsa turvalliseksi alustallamme. Se on teidän oikeutenne, meidän työmme on varmistaa, että olette turvassa.

Katso myös: Paras pomo ikinä? Näin Spanxin toimitusjohtaja yllätti alaisensa:

Paras pomo ikinä? Näin Spanxin toimitusjohtaja yllätti alaisensa 0:34

Lue myös:

    Uusimmat