Macaon klassikkokisassa järkyttävä onnettomuus: 17-vuotias saksalaiskuljettaja lensi ratavallin yli lähes 300 kilometriä tunnissa, selän murtuma vaatii leikkaushoitoa

Macaon Formula 3-kilpailu päättyi sunnuntaina vakavissa merkeissä, kun 17-vuotias Sophia Flörsch lensi japanilaista Sho Tsubita päin ja jatkoi ilmalentoaan aina valokuvaajien alueelle asti. Kilpailun voitti viikonloppu dominoinut Red Bull-lupaus Dan Ticktum.

Macaon kilpailussa maaliin pääsi vain 20 kuljettajaa, sillä kahdeksan kilpailijaa keskeytti klassikkokisan. Vaarallisin tilanne nähtiin, kun 17-vuotias Sophia Flörschin auto lensi karmealla vauhdilla japanilaista Sho Tsuboita päin.

Tsuboin auto ajautui törmäyksen voimasta ratavalliin, Flörsch puolestaan lensi korkealla ilmassa radan sivussa olleen aidan ja valokuvaajien alueen läpi rajun näköisesti. Auto laskeutui pyörilleen. Autosportin mukaan Flörschillä oli vauhtia 276 kilometriä tunnissa.

Kilpailu keskeytettiin onnettomuuden jälkeen, mutta ajettiin tauon jälkeen loppuun saakka.

Voit katsoa videon tilanteesta tästä.

Motorsports.comin mukaan sekä Flörsch että Tsuboi ovat vakavasta onnettomuudesta huolimatta tajuissaan. Tilanteessa loukkaantui myös kaksi valokuvaajaa ja yksi toimitsija, jotka vietiin sairaalaan tutkittavaksi.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Flörschin talli Van Ameersdorf Racing julkaisi kilpailun jälkeen Twitterissä kuvan saksalaiskuljettajan terveystiedoista. Flörsch on tajuissaan ja elintoiminnot ovat vakaat, mutta kärsii murtumasta selkärangassa.

Muun muassa entinen F1-kuljettaja Jenson Button järkyttyi nuoren kuljettajan onnettomuudesta. Flörschistä saatiin lisää tietoa sunnuntai-iltapäivällä, kun saksalainen twiittasi olevansa kunnossa, mutta menossa leikkaukseen.

Lisää kolareita ja keskeytyksiä

Kilpailun voitti lopulta Red Bullin junioriakatemian Dan Ticktum, joka voitti myös lauantaisen aika-ajokisan. Ticktum johti kilpailua alusta loppuun saakka.

Joel Eriksson oli toinen, ja vasta 19:nnestä ruudusta startannut Sacha Fenestraz nappasi kolmossijan. Mick Schumacher nousi yhden pykälän ja oli kilpailun viides.

Ferrari-juniorit Marcus Armstrong (9.) ja Robert Shwartzman (10.) olivat molemmat kymmenen parhaan joukossa.

Kilpailussa kolaroitiin myös lisää. Alex Palou törmäsi ratavalliin, ja kaksi muuta kuljettajaa joutuivat keskeyttämään jo ensimmäisellä kierroksella ketjukolarin takia. Myös Enaam Ahmed ja Marino Sato keskeyttivät kilpailun.

Macaon kisassa on nähty kautta aikain tulevaisuuden F1-kuljettajia. Vuonna 1990 Michael Schumacher voitti ja Mika Salo oli toinen.

Juttua päivitetty klo 13.24: Lisätty twiitti ja tieto selkärangan murtumasta. Klo 15.00: Otsikkoa muokattu ja lisätty tieto Flörschin nopeudesta ja leikkauksesta.