Nelinkertainen maailmanmestari Alain Prost suitsuttaa Mick Schumacheria ja haluaa nähdä tämän F1:ssä: "Olen uskomattoman vaikuttunut"

Formula 1-legenda Alain Prost haluaa nähdä Michael Schumacherin 19-vuotiaan Mick-pojan jopa F1:ssä. Nuoremman polven Schumacher voitti tällä kaudella Formula 3-luokan Euroopan mestaruuden ja on huimassa nousukiidossa. Prost kuitenkin muistuttaa suurista menestyspaineista.


Pääkuvan videolla Schumacher kommentoi testiajoaan elokuussa.

Neljä maailmanmestaruutta voittanut Alain Prost kehuu 19-vuotiasta kuljettajaa. Prostin mukaan Schumacher voi nousta isänsä jäljissä kuninkuusluokkaan.

– Hänellä on hyvät mahdollisuudet. Olisi uskomattoman hienoa nähdä hänet F1:ssä kuljettajana, mutta ylipäätään myös ihmisenä, Prost kertoo Sportbladetin erikoishaastatelussa.

Schumacher taistelee parhaillaan koko F3-sarjan voitosta Macaossa. Hän avasi kilpailun torstaina harjoitusten kärkiajalla, mutta jäi aika-ajoissa yhdeksänneksi. Sekä isä Michael että setä Ralf ovat voittaneet legendaarisen kilpailun. 

Prost seuraa kisaa tiiviisti, muttei halua vetää liikaa johtopäätöksiä.

– Mick on uransa alussa, emmekä aio arvioida häntä sen perusteella, mitä Macaossa tapahtuu tänä viikonloppuna. Saamme nähdä Formula 2:ssa, kuinka hyvä hän on.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

F1-legendan mukaan Schumacherin voitokkaasti sujunut loppukausi antaa hyviä viitteitä nuoren miehen taidoista. Kuljettajalta vaaditaan myös paljon kylmäpäisyyttä, sillä sukunimi on yksi formulamaailman suurimmista.

– Kauden loppupuolisko on ollut vakuuttava ja hän on ajanut paineiden alla. Pelkästään hänen nimensä tuo valtavat paineet.

– Olisi hienoa nähdä hänet F1:ssä. Mickin pitää olla poikkeuksellisen vahva, että pystyy tekemään samaa työtä kuin isänsä. Olen uskomattoman vaikuttunut. Poika on vauhdissa.

Mick Schumacher on itse epäillyt valmiuttaan ajaa F1.ssä.

Seitsenkertainen maailmanmestari Michael Schumacher loukkaantui vakavasti noin viisi vuotta sitten tapahtuneessa lasketteluonnettomuudessa Alpeilla. Schuhmacherin tilasta tiedetään vähän, mutta hänen kerrotaan saavan hoitoa kotiinsa rakennetulla klinikalla. 

Lue myös:

    Uusimmat