Red Bull-lupaus joutui väistämään kulkukoiraa kesken Macaon kilpailun, mutta otti silti paalupaikan sunnuntaille – Mick Schumacher paransi asemiaan

Macaon F3-klassikkokisassa nähtiin lauantaina kummia, kun niin sanottuun aika-ajokisaan paalulta lähtenyt Dan Ticktum joutui väistämään radalle eksynyttä kulkukoiraa. Yllätys ei kuitenkaan haitannut, sillä Red Bullin junioriakatemian kuljettaja otti viikonlopun toisen paalupaikan.

Ticktum voitti aika-ajokisan, ja Joel Eriksson sijoittui toiseksi 1,56 sekunnin erolla. Callum Ilott oli kolmas. Kilpailuviikonlopun sensaatiomaisesti aloittanut Mick Schumacher oli kuudes jääden 11,88 sekuntia kärjestä.

Jo kilpailun startissa nähtiin draamaa, kun toisesta ruudusta aika-ajokilpailuun lähtenyt Ilott yritti ohittaa kärkimies Ticktumin. Ilott pääsi ulkokaarteesta ohi ja yritti pitää kärkipaikastaan kynsin ja hampain kiinni. Auto kuitenkin yliohjasi ja vasen takarengas kolahti ratavalliin.

Ticktum otti kärkipaikan hieman myöhemmin itselleen takaisin. Kilpailu ei kuitenkaan ollut helppo, sillä Red Bullin juniorikuljettaja joutui väistämään kolmannella kierroksella radalle eksynyttä koiraa. Turva-auto tuli radalle siksi aikaa, että koira saatiin turvaan.

Kilpailussa riitti tapahtumia, sillä kolme kuljettajaa kolaroi. Sena Sakaguchi keskeytti jo avauskierroksella. Ritomo Miyata ja Fredrik Vesti puolestaan törmäsivät seinään ja keskyttivät kilpailun. 

Varsinainen kilpailu ajetaan sunnuntaiyönä.

Lähde: Motorsport.com

Lue myös:

    Uusimmat