Luulitko, että Lapissa on kaamosaikaan säkkipimeää? Enontekiön kaamoskamera muuttaa käsityksesi sysimustasta ajanjaksosta: "Yllättävän kaunis ja valoisa vuodenaika"

0:24

Haluaisitko seurata Lapin kaamosaikaa livenä? Sekin on nyt mahdollista!

Vaikka vuoden lyhimpään päivään eli talvipäivänseisaukseen onkin vielä aikaa, eletään Pohjois-Suomessa jo tässä vaiheessa varsin pimeätä ajanjaksoa.

Vai eletäänkö sittenkään? Enontekiön kunta on pystyttänyt kylän keskustaan kaamoskameran, jolla se haluaa osittain todistaa, että myös kaamoksen aikaan voi olla valoisaa.

– Kaamos on yllättävän kaunis ja valoisakin vuodenaika. Kaamoksessakin aurinko kyllä nousee ja laskee. Se ei vaan nouse niin paljon, että auringon säteet tulisi metsän reunan yli. Päivällä taivas enemmänkin vaalenee ja on rusehtava sekä vaaleanpunainen, kertoo kunnan viestintäkoordinaattori Heli Nurmi.

Kaamosajan valoisuuteen vaikuttaa myös kovasti tietenkin lumi. Sitä Enontekiölläkään ei vielä toistaiseksi ole kovinkaan paljoa.

– Kyllä täällä on maa valkoisena. Mutta poikkeuksellisen vähän lunta. Viime vuonna täällä oli tähän aikaan kunnon kinoksia. Kun se lumi tulee, niin sitä on syytä odottaa, se tekee tästä kaamoksesta todella kaunista, Nurmi sanoo.

Miltä Enontekiöllä näyttää tällä hetkellä? Nettistreamia pääsee katsomaan täältä.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja