Luomukosmetiikan suosio kasvaa – kuluttajat vaativat luonnollisia raaka-aineita

Luomuruuan lisäksi myös luomukosmetiikan kulutus on kasvussa. Luonnonkosmetiikka eroaa perinteisestä muun muassa raaka-aineilla.

Luomukosmetiikka-ala kasvaa sekä Suomessa, että muualla maailmassa. Yhä useammat vaativat puhtautta ja lisäaineettomuutta myös kosmetiikalta.

Pohjoismaat ovat tässä edelläkävijöitä.

– Tanskassa luonnonkosmetiikan käyttö on jo arkipäivää ja myös Ruotsissa kysyntä on lisääntynyt valtavasti. Ja nyt Suomessakin on nähtävissä sama ilmiö, kertoo Urtekramin Suomen maajohtaja Markku Janhunen.

Luomukosmetiikan myynti on jopa kaksinkertaistunut joissakin kauppaketjuissa viime vuoden aikana. Janhusen mukaan tämä on selvä merkki siitä, että kuluttajista on tullut yhtä tiedostavampia.

Suosituimpia luonnonkosmetiikkatuotteita ovat shampoot ja saippuat.

Ainesosat kokonaan luonnosta

Toisin kuin perinteinen kosmetiikka, luonnonmukainen kosmetiikkatuote valmistetaan ainesosista, jotka ovat kokonaan peräisin luonnosta. Joukossa ei siis ole esimerkiksi keinotekoisia tuoksuja, silikonia, säilöntäaineita tai sulfaatteja. Näitä löytyy monista teollisesti valmistetuista tuotteista. Luonnonkosmetiikassa käytettään esimerkiksi koivunlehtiä, ruusun terälehtiä, aloe veraa, ksantaanikumia ja kasviöljyjä.

Lisäksi luonnonkosmetiikassa käytetään vähemmän raaka-aineita. Esimerkiksi luonnonmukainen shampoo sisältää 18 ainesosaa. Vastaava perinteisillä menetelmillä valmistettava shampoo koostuu yli 30 ainesosasta.

Luonnonkosmetiikan raaka-aineet kerätään luonnosta vastuullisesti niin, että esimerkiksi villikasvilajit eivät vaarannu. Luomutuotanto takaa myös sen, että viljeltyjen kasvienkaan mukana ei kulkeudu lannoitteiden tai torjunta-aineiden jäämiä tuotteisiin. Lisäksi luonnonkosmetiikkaa ei testata eläimillä mikä on monelle luomukosmetiikkaa käyttävälle tärkeä.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat