Lukijoiden joulut ulkomailla: Tsunami tuhosi hotellimme

Monen mielestä perinteinen suomalainen joulu on ainoa oikea, mutta myös ulkomailla voi viettää unohtumattoman joulujuhlan. Lukijamme kertovat, millaisia jouluja he ovat viettäneet maailmalla.

Studio55.fi kysyi lukijoiltaan, ovatko he viettäneet joulua ulkomailla. Kyselyyn vastanneista yli 300 lukijasta enemmän kuin joka kolmas oli juhlinut joulua ulkomailla.

Vuonna 2004 vietimme mieheni kanssa joulua Sri Lankan samettisessa lämmössä. Huoneemme sijaitsi erään rantahotellin ensimmäisessä kerroksessa.

Lähdimme Tapaninpäivän aamuna klo 7 bussilla kohti Candyn kaupunkia, joka sijaitsee ylhäällä vuoristossa. Yhdeksän aikaan tsunami oli huuhtonut hotellin koko alimman kerroksen mennessään. Meillä oli jouluenkelit matkassamme.

Hannele S

Olen viettänyt ikimuistoisen joulun Roomassa. Yllätyin lämpimästä vastaanotosta Vatikaanissa joulumessuissa. Silloin en ollut vielä Suomessa törmännyt ympärillä olevien kättelyyn, ja oli ihanaa kun meillekin toivotettiin hyvää joulua kättelyn kera.

Toisessa kirkossa ihmettelimme, miksi kaikki näyttivät ryntäävän pois kirkosta kesken kaiken. Sitten näimme, kun vauvanukke tuotiin seimeen ja lapsille jaettiin makeisia. Kaiken kukkuraksi televisio zoomasi meihin kun paavi lähetti terveisensä Suomeen ja hurrattin niin näkyvästi. Joulu Roomassa ei unohdu koskaan.

Mary

Vietin 2007 joulunajan Roomassa. Tunnelmaa jouluyönä vatikaaninaukiolla, kellojen pauhatessa, täysikuun paistaessa ja paavin puhuessa, en unohda koskaan. Maagista.

Marrit

Lähden jo toista kertaa tyttäreni perheen, vävyni vanhempien ja sisaren kanssa Espanjaan, jossa vietämme mukavan joulun.

Jouluruoat ostetaan kauppahalleista ja yhdessä puuhastellaan se, mikä ehditään. Pääasiana on lastenlasten kanssa touhuilua, retkiä rannoille ja vuoristoon. Kyllä joulumieli tulee, vaikka riisipuuro syödäänkin lämpimällä terassilla!

Kaarina

Asuin Australiassa vuosien ajan ja koin useamman joulun Sydneyssä. Ensimmäinen jouluni etelän ristin alla oli kaikista mieleenpainuvin. Ulkona auringossa oli 40 asteen helteet, Father Xmas tervehti joka tv-kanavalla ho-ho-ho -tervehdystään ja me olimme menossa jouluaattoa viettämään ystäväpariskunnan luokse barbeque -juhliin.

Grillijuhlat olivat takapihalla jouluaattona, paistoimme pihvejä ja makkaroita, joimme kylmää olutta ja aurinko paistoi. Lahjoja jaoimme vasta seuraavana päivänä ja aurinko paistoi kuumasti silloinkin.

Neljännen australialaisen joulun jälkeen olin viimein tottunut helteiseen jouluun ja täytettyyn kalkkunaan, mutta sitten muutimmekin takaisin Suomeen.

Tuikku

Vietin joulun Teneriffalla muutama vuosi sitten, kun äitini kuoli enkä pystynyt olemaan jouluhömpötyksen keskellä ilman perhettä.

Mie

En ole viettänyt joulua ulkomailla. Minulla on ikäviä velvoitteita. Inhoan joulua, ja haluaisin olla aina mahdollisimman kaukana jouluhömpötyksistä.

Jouluinhokki

Studio55.fi

Kuvat Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja