Lukijat paljastavat lahjatoiveensa: läheisyyttä, töitä, emäntä...

Studio55.fi kysyi lukijoiltaan, mitä he toivovat joululahjaksi. Toiveissa oli hemmottelua, kirjoja ja matkoja, ja niiden lisäksi yksi haave nousi yli muiden.

Studio55.fille joululahjatoiveensa paljastaneista lukijoista moni kertoi kaipaavansa jouluna lahjojen sijaan yhdessä oloa ja aikaa läheisten kanssa.

Kyselyymme vastasi yli 280 lukijaa, ja heistä yli 23 prosenttia kertoi toivovansa lahjaksi jotain muuta kuin listaamiamme lahjaideoita kuten elektroniikkaa, koruja, matkoja, kirjoja tai hemmottelua. Vastauksista selvisi, että tavaraa tärkeämpää on aika rakkaiden kanssa.

– Haluaisin aikaa läheisiltäni. Ystäväni sai viime jouluna tyttäreltään kortin, jossa hän lupasi kerran kuussa lähteä äitinsä kanssa ulos syömään, konserttiin tai teatteriin kerran kuussa. Hän siis antoi aikaansa äidilleen. Se oli hieno lahja, kertoo nimimerkki Elämän nälkäinen.

– En toivo oikeastaan mitään tavaraa. Toivon yhdessäoloa lasten ja lastenlasten kanssa ja iloista mieltä kaikille, Maija toivoo.

– Aikaa rakkaiden kanssa, ja että mieheni pääsee leikkaukseen, Leena sanoo.

– Kun perheessä on jo kaikki aikuisia, niin on paras lahja kun keräännymme, lapset ja lastenlapset viettämään aikaa yhdessä, Weevu kuvailee.

– Minun joululahjatoiveeni on saada osakseni sellaista teeskentelemätöntä hyvätahtoisuutta, josta varauksetta saa hyvän mielen, Mimmu toteaa.

Itselle hemmottelua, mummolle elektroniikkaa

– Käsistä ja varsinkin sormista katoaa voima. Kone auttaisi muun muassa taikinoiden teossa, elektroniikkaa toivonut Mummeli kertoo.

– Naisella ei ole koskaan liikaa koruja. Niiden ei tarvitse olla näyttäviä, mutta on kiva vaihdella niitä asusteiden mukaan, Riittaliisa toivoo.

– Kirja on paras joululahja, on ollut lapsesta asti. Annan sopivasti vihjeitä ennen joulua. Systeemi toimii, kaikki ovat tyytyväisiä, Pikku Piika paljastaa.

– Itsensä hemmottelu on ehkä se, mistä useimmin tinkii. Se kuitenkin antaisi uutta puhtia toisten huomioimiseen ja auttamiseen, haaveilee Sohvaperuna.

– Itsetehty lahja on ainutlaatuinen, se sisältää antajan lämpoä saajalle. Mikä sydämestä lähtee, se osuu sydämeen, Heikkikalevi uskoo.

Erilaisia joululahjoja?

– Toivon joululahjaksi emäntää, Poka täsmensi pehmeä paketti -vastaustaan.

– Töitä, ettei tarviis köyhyysrahoilla elellä, toteaa nimimerkki No?

– Tulisi sellainen joulu, että olisi Helsingissä yksi metri lunta, Tappi toivoo.

– Toisenlainen lahja, eettinen lahja jää lämmittämään mieltä, Oikea joulu ajattelee.

Studio55.fi

Kuvat Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja