Lukas Hradeckyn Leverkusenin satumainen putki katkesi karulla tavalla

Bayer Leverkusenin tappiottomien otteluiden sarja kesti 51 peliä, mutta kauden ensimmäinen häviö tuli pahaan paikkaan ja todella tylysti. Italialainen Atalanta jyräsi Dublinissa pelatussa jalkapallon Eurooppa-liigan loppuottelussa 3–0-voittoon tuoreesta Saksan mestarista.

Atalantan suuri sankari oli Nigerian maajoukkuemies Ademola Lookman, joka viimeisteli ottelun kaikki maalit.

Suomen maajoukkuemaalivahdin Lukas Hradeckyn edustama Leverkusen voitti Saksan Bundesliigan ja pelaa lauantaina kotimaansa cupin finaalissa, mutta Eurooppa-liigan myötä triplajuhlat jäävät haaveeksi.

Hradecky oli Atalanta-ottelussa vaihdossa, ja saksalaisten maalia vartioi Matej Kovar. Päävalmentaja Xabi Alonso ei siis rikkonut tämän kauden kaavaa, jossa Hradecky on ollut ykkösnimi Bundesliigan otteluissa ja tshekkitorjuja Kovar tositoimissa muissa peleissä.

Ärhäkästi ja korkealta prässännyt Atalanta pakotti Leverkusenin avauspuoliajalla virheisiin, joista bergamolaisjoukkue rokotti tehokkaasti.

Avausmaali nähtiin 12. peliminuutilla, kun Davide Zappacosta syötti ja Lookman viimeisteli tyylillä. Jatkoa seurasi 26. minuutilla, kun Lookman laukoi pallon takanurkkaan.

Toisella puoliajalla Leverkusen piti paljon palloa, mutta vahvasti ja fyysisesti puolustanut Atalanta piti saksalaisvastustajansa mainiosti poissa tekopaikoilta päätösminuutteja lukuun ottamatta.

Ottelun 75. minuutilla Lookman täydensi huikean iltansa ja tälläsi pallon takaylänurkkaan. Osuma meni ehkä hieman helpohkosti Kovarilta sisään. Lookmanista tuli ensimmäinen pelaaja, joka on pystynyt Eurooppa-liigan finaalissa hattutemppuun.

Atalantan ensimmäinen europokaali

Loistavan ottelun pelanneelle Atalantalle Eurooppa-liigan mestaruus on seurahistorian ensimmäinen merkittävä kansainvälinen titteli.

Gian Piero Gasperinin valmentaman bergamolaisseuran Eurooppa-liigan kausi oli huikea, sillä se pudotti muun muassa Liverpoolin jatkosta.

Atalanta on noussut viime vuosina Italian kärkiseuroihin ja on tällä hetkellä Serie A:ssa viidentenä.
 

Lue myös:

    Uusimmat