Huuhkajilla on herkullinen tilanne – Markku Kanervalta itsevarmaa puhetta: "Teemme historiaa"

8:12
Tulosruutu: Näin Huuhkajat jyräsi Bulgarian tieltään Kansojen liigan ottelussa Helsingin Olympiastadionilla.

Suomella on verraton sauma menestykseen Kansojen liigassa, jossa se kohtaa seuraavaksi kovia kokeneen Irlannin.

Suomen rutiininomainen 2–0-voitto Bulgariasta Helsingin Olympiastadionilla ei ollut historian valossa niin arkipäiväinen kuin se ensi alkuun saattoi tuntua.

Päävalmentaja Markku Kanerva huomautti eilen ottelun jälkeen, että se oli todellisuudessa Suomen ensimmäinen voitto Bulgariasta koskaan.

Kun syyskuussa Huuhkajat kaatoi niin ikään ensi kertaa Irlannin ja vieläpä vieraskentällä, on helppo todeta jalkapallomaajoukkueen elävän uutta aikakautta.

Tätä alleviivasi se, ettei Bulgariaa vastaan joukkueelta vaadittu ihmeellistä esitystä.

– Teimme historiaa tänään, niin kuin teimme syyskuussa Irlantia vastaan. Ja on syytä uskoa, että teemme historiaa vielä jatkossakin, Kanerva linjasi lehdistötilaisuudessa.

Kanerva saattoi viitata kommentillaan jo ensi kesän EM-kisoihin mutta lähempänäkin löytyy tavoitteita.

Jos Suomi voittaa Irlannin keskiviikkona Olympiastadionilla, se varmistaa vähintään paikkansa Kansojen liigan B-tasolla. Samalla se hyppää mukaan taistoon lohkovoitosta Walesin kanssa.

Lohkovoitto puolestaan tietäisi kolmea asiaa: sievoista palkintopottia Uefalta, nousua kaikkein kovimpaan A-sarjaan ja mahdollista paikkaa seuraavien MM-karsintojen jatkopeleihin.

Neljäs täky hyville tuloksille tänä syksynä on nousu Uefan maarankingissa, joka määrittää Suomen paikan karsintalohkojen arvontakoreissa.

Tällä hetkellä Suomi on vain parin hyvän voiton päässä noususta kolmoskoriin. Silloin seuraavissa MM-karsinnoissa samaan lohkoon tulisi ennakkoon arvioituna vain kaksi Huuhkajia paperilla kovempaa maajoukkuetta kolmen sijaan.

– Kansojen liiga on kaiken kaikkiaan ollut loistava juttu meille. Voitettiin viimeksi lohko ja päästiin hyvällä itseluottamuksella EM-karsintoihin ja selvitettiin tiemme kisoihin. Kyse on kilpailullisista peleistä, ja jos siellä on pienikin mahdollisuus MM-kisapaikasta, ei se haittaa, kuinka kaukana se on. Mä itse tykkään tästä formaatista ja on tosi kiva pelata, kun on panosta, toppari Paulus Arajuuri kommentoi sunnuntaina.

Irlanti on tarjottimella

Huuhkajat kohtaa Irlannin ehkä parhaalla mahdollisella hetkellä. Dublinissa tappion Suomelle kärsinyttä ryhmää on sekoittanut koronavirustapaus, joka pudotti viisi pelaajaa pois joukkueen vahvuudesta kesken maajoukkuetauon.

Uusi odottamaton poissaolo on sunnuntaina Walesissa punaisen kortin ottaneen laiturin James McCleanin pelikielto.

Irlantia ojennetaan Kanervan Huuhkajille nyt jalustalla. Valmentajan pitää vain päättää, pelaako Suomi ottelun 3–5–2- vai 4–4–2-ryhmityksellä.

Bulgariaa vastaan muodoista jälkimmäinen toimi sunnuntaina tutulla kaavalla, Dublinissa taas ensin mainittu toi arvokkaan vierasvoiton.

– Sitä tuossa nyt analysoidaan. Katsotaan Irlannin peli Walesia vastaan vielä. Saatiin toki hyvää palautetta siitä vieraspelistä. Ilman muuta siihen vaikuttaa myös, ketkä pelaajat ovat käytössä keskiviikkona, Kanerva sanoi.

Väärää valintaa ei ehkä olekaan. Joka tapauksessa Suomi on ottelussa jopa pienimuotoinen ennakkosuosikki.

Suomi kohtaa Kansojen liigan ottelussa Irlannin keskiviikkona Helsingin Olympiastadionilla. Ottelu alkaa kello 19.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja