Loma-asuntomessut: Luonto ja lähiympäristö sisustuksen trendejä

Kalajoen Loma-asuntomessukohteiden sisustuksessa on kiinnitetty huomiota Kalajoen luontoa ja merta heijasteleviin sävyihin, ajattomiin ratkaisuihin ja ennen kaikkea helppohoitoisuuteen hiekan ympäröimällä alueella.

Monissa kohteissa on käytetty paljon puupaneelia seinissä, mikä tuo loma-asuntoihin mökkitunnelmaa. Luonnonmateriaaleista, kuten pellavasta, puuvillasta ja villasta valmistettuja sisustustekstiilejä on käytetty useassa kohteessa. Oman mielenkiintoisen lisänsä messukohteiden seinäpintoihin tuovat vanhoista valokuvista ja korteista tehdyt kuvakollaasit sekä suositut kivi-, hiekka- ja kaislapintaiset tapetit.

– Olemme halunneet, että Kalajoki näkyisi sisustuksissa. Olen iloinen siitä, että esimerkiksi kohteen 19 (Aurinkokaari 1) sisustuksessa on käytetty paikallista kalannahkaa, Loma-asuntomessujen projektijohtaja Laura Ruohola kertoo.

Kierrätystavaralla toteutettu sisustus puhuttelee

Useissa kohteissa näkyvät hauskalla tavalla myös vanhat kalusteet, sekä erityyppisesti hyödynnetyt kierrätystuotteet uudistetussa muodossa. Ekologisuus ja kierrätys ovat viime vuosina nousseet merkittäviksi sisutustrendeiksi vanhojen talojen ja uudisrakennusten lisäksi myös loma-asunnoissa.

Kalajoen Loma-asuntomessuilla kierrätysmateriaalit näkyvät muun muassa kohteessa 2 Villa Atrium Ojan Rauta, jonka ulkoverhoilussa on uudelleen käytetty purkutavaraa: Oulun Toppilan siiloista pelastettua vanhaa sydänpuuta. Kohde 16, Villa Merengue on sisustettu ekologisten, täyspuisten kalusteiden lisäksi myös vanhoilla huonekaluilla.

Kohteessa 20, Villa Valli, on huonokuntoinen romutavara otettu leikkisällä tavalla täysin uudenlaiseen käyttötarkoitukseen. Eteisessä tulijan yllättää ruosteinen polkupyörä, olohuoneen seinää koristaa harmaantuneista laudoista tehty joutsentaulu ja vanhoja papereita ja lehtiä on hyödynnetty muun muassa asetelmissa.

– Olemassa olevaa, hyödynnettävää materiaalia on niin paljon! Kaikki tavara on löydetty tai saatu jostain, rahaa kierrätettyihin sisutustavaroihin on kulunut maksimissaan muutama euro, kertoo kohteen sisustaja Maria Kivijärvi.

Kivijärveä kiehtoo romutavaran käytössä myös ekologinen näkökulma, mutta ennen kaikkea oikean fiiliksen luominen.

– Kierrätystavara puhuttelee mielenkiintoisella tavalla uuden tavaran rinnalla. Suomessa on ehkä vielä vallalla vanhanaikainen käsitys, että kierrätetty tavara ei voisi olla tyylikäs. Kierrätysmateriaalin hyödyntäminen ajatellaan helposti näpertelyksi, vaikka tuote olisi viimeisen päälle suunniteltu, Kivijärvi miettii.

Loma-asuntomessut ovat käynnissä 6.7. saakka.

Lue myös:

    Uusimmat