Loch Nessin hirviötä etsitään nyt lämpökameroiden, dronejen ja kaikuluotainten avulla – vapaaehtoisetsijä: "Mahdollisuudet tehdä löytöjä ovat suuremmat"

Loch Nessin hirviötä etsitään nyt lämpökameroiden, dronejen ja kaikuluotainten avulla – vapaaehtoisetsijä: "Mahdollisuudet tehdä löytöjä ovat suuremmat" 1:40
Katso videolta, mitä hirviön etsijän työnkuvaan kuuluu.

Skotlannissa järjestetään jälleen mittavat etsinnät Loch Nessin hirviön löytämiseksi. Etsintöihin saapuu satoja vapaaehtoisia ympäri maailmaa.

Etsintöihin on ilmoittautunut noin 200 vapaaehtoista ympäri maailmaa. Liki 300 henkilöä on puolestaan ilmoittautunut seuraamaan suoraa lähetystä etsinnästä.

Vapaaehtoiset etsivät hirviötä kahden päivän ajan lämpökameroiden, dronejen ja kaikuluotainten avulla. Tarkoituksena on naarata 230 metrin syvyistä järveä ilmasta ja vedestä käsin.

Esinnät ovat suurimmat sitten 1970-luvulla järjestetyn ajojahdin jälkeen. Koska teknologia on kehittynyt paljon 50 vuodessa, vapaaehtoisetsijä Craig Gallifrey suhtautuu optimistisesti etsintöihin.

– Mahdollisuudet tehdä löytöjä ovat suuremmat, hän kertoo.

Vapaaehtoisetsijöillä on useita rooleja etsinnöissä. Gallifrey kertoo toimivansa veden pinnan tarkkailijana yhdessä järven 17 etsintäpisteestä. Hirviön etsinnän lisäksi hänen tehtävänsä on myös pitää kirjaa järvessä havaitsemistaan eliöistä.

– Pääroolini on havainnoida veden pintaa ja tarkkailla, onko siellä mitään tuntematonta tai selittämätöntä, kertoo mies.

Lue myös:

    Uusimmat