Trump hehkutti puolueensa "historiallista menestystä" – tarjosi demokraateille yhteistyötä, aikoo silti rakennuttaa muurin

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kommentoi kongressin välivaalien tulosta lehdistötilaisuudessaan Washingtonissa.

Hän aloitti puheensa hehkuttamalla republikaanien ”historiallista” ja ”hämmästyttävää” menestystä. Hän sanoi onnistuneensa puolueensa republikaanien kanssa torjumaan demokraattien ”sinisen aallon” Capitol-kukkulalle.

Vaikka republikaanit menetti enemmistön edustajainhuoneessa, sai puolue lisää edustusta senaattiin, mikä on harvinaista istuvan presidentin puolueelle.

– Ilman kampanjointiamme olisi saattanut tulla demokraattien mainostama sininen aalto, en tiedä oliko sellaista koskaan olemassa, mutta onnistuimme torjumaan sen, Trump sanoi.

Sovintoa demokraattien kanssa?

Trump esiintyi puheessaan osin sovinnollisesti demokraatteja kohtaan, mikä voi johtua siitä, että hän nyt tukea monille aloitteille myös demokraateilta edustajainhuoneen voimasuhteiden takia. Trump toivoi yhteistä säveltä muun muassa taloudessa, kauppasuhteissa ja infrastruktuurissa.

Hän ylisti edustajainhuoneen demokraattiryhmän johtajaa Nancy Pelosia ja sanoi uskovansa tämän kykyyn tehdä yhteistyötä itsensä republikaaniryhmän kanssa.

– Meillä on hyvät mahdollisuudet yhteistyöhön demokraattein kanssa, ei ehkä kaikessa, mutta monissa asioissa.

Hän kuitenkin painotti edelleen aikovansa rakennuttaa muurin Meksikon rajalle ja toisti, ettei demokraatit ota turvallisuusasioita tarpeeksi vakavasti.

Lue myös:

    Uusimmat