Lisätienestejä jouluun! Siskokset tienaavat koristelemalla muiden kuusia

31:41
Katso yllä olevalta videolta, mitä mieltä asiantuntija on kosmetiikkajoulukalentereista

Siskokset hankkivat lisätienestejä koristelemalla toisten joulukuusia. He kertovat bisneksestään Daily Mail -sivuston haastattelussa.

Australialaiset siskokset Veronika Gentile ja Giovanna Avati tienaavat tavalla, joka taatusti kelpaisi kaikille joulun ystäville: he koristelevat muiden joulukuusia ja saavat siitä palkkaa – 26 dollaria, noin 16 euroa, per tunti.

Veronikalla on kaksi lasta ja Giovannalla neljä. Kummatkin ovat kotiäitejä.

Heidän äitinsä käytti heidän lapsuudessaan paljon aikaa kuusen koristeluun, mutta ei koskaan antanut perheenjäsenten osallistua touhuun. Into koristeluun periytyi ja nyt naiset koristelevat myös omat joulukuusensa huolella.

Kahdeksan kuusta koristeltu

Melbournessa asuvat naiset koristelevat kuuset yleensä niillä koristeilla, joita heidän asiakkaillaan on ennestään.

– Heillä on tapana jättää meille laatikko täynnä koristeita. Sitten ryhdymme hommiin, Veronika kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tämä joulu on ollut tähän mennessä kiireisin koristelusesonki. Sisarukset ovat Daily Mailin tietojen mukaan jo ennen joulukuun ensimmäistä päivää ansainneet suurin piirtein 416 dollaria, noin 256 euroa, koristelemalla kahdeksan joulukuusta. Tienaamansa rahat he käyttävät joulun ruokaostoksiin.

Saivat idean neljä vuotta sitten

Koristelubisnes sai alkunsa neljä vuotta sitten.

– Kerroin miehelleni, että halusin sisustaa kotimme joulua varten, Veronika kertoo.

– Aloin saada paljon huomiota ystäviltämme. He rakastivat koristeitani ja yksi heistä kysyi, voisinko koristella myös heidän kuusensa.

Veronika, 30, ja Giovanna, 40, suostuivat ja koristelivat kuusen ilmaiseksi. Pian he tajusivat, että hehän voisivat tehdä tällä tavoin rahaa. Nyt he koristelevat niiden ihmisten kuusia, joilla on enemmän rahaa kuin aikaa.

Yhden kuusen koristeluun menee yleensä kaksi tuntia. Naiset ovat ajan myötä kehitelleet kikkoja, joista on hyötyä amatöörikoristelijoille.

– Laitan koristeen omaan kuuseeni, astun vähän taaksepäin ja mietin, miten se sopii tuohon kohtaan. Saman teen muidenkin ihmisten kuusille, Veronika kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja