Pähkäiletkö vielä joululahjojen kanssa? Kokeile aikaa ja rahaa säästävää neljän lahjan niksiä: "Lapset arvostavat sitä paljon enemmän"

Sosiaalisessa mediassa kohistaan neljän lahjan niksistä, kertoo muiden muassa Kidspot-sivusto. Siinä panostetaan määrän sijasta laatuun.

Pähkäiletkö jälleen kerran lasten joululahjojen kanssa? Et ole yksin. Jos sopivaa lahjaa ei tunnu löytyvän, kokeile neljän lahjan niksiä, josta vanhemmat kohisevat somessa.

Neljän lahjan niksissä ideana on vähentää rahankäyttöä lahjoihin, jotka eivät miellytä saajaansa. Se siis säästää sekä rahaa että aikaa, koska aivokapasiteettia ja shoppailuminuutteja ei kuluta turhien lahjojen etsimiseen.

Neljän lahjan niksissä etsitään neljä lahjaa, jotka ovat:

  1. jotain, mitä lapsi haluaa
  2. jotain, mitä lapsi tarvitsee
  3. jotain, mitä lapsi pukee ylleen
  4. jotain, mitä lapsi lukee

Niksiä noudattamalla vanhempi voisi ostaa lapselleen vaikkapa legoja, koulurepun, villasukat ja kirjan.

Lapset arvostavat harkittuja lahjoja

Miten kikka sitten toimii käytännössä?

Muutamat äidit kertovat Kidspot-sivustolle, että he suunnittelevat kokeilevansa neljän lahjan niksiä joka vuosi – aina epäonnistuen. Eräs heistä nimeää syyksi sen, että hän ostaa joululahjoja ympäri vuoden, jolloin hän menettää käsityksen siitä, mitä on todella ostanut.

Toisille neljän lahjan niksin seuraaminen on puolestaan helppoa.

– Kyllästyin jatkuvaan kaatopaikkaan ja huomasin, että olimme ostaneet monia tarpeettomia asioita jouluksi. Olen toteuttanut sitä (neljän lahjan niksiä) noin kolmen vuoden ajan, ja lapset arvostavat sitä paljon enemmän kuin sitä, että hankin kasan lahjoja, joita he eivät käytä, Faye-niminen äiti paljastaa.

Faye kuitenkin kertoo huomanneensa, että niksin käyttöön ottamisen jälkeen lapset ovat alkaneet pyytää yhä kalliimpia lahjoja.

Lähteet: Kidspot, The Sun

Lue myös:

    Uusimmat