Liikennekaaoksesta ei tietoakaan: Japanilaiset bussikuskit lakkoilivat tavalla, joka kirpaisi ainoastaan työnantajaa

0:25

Japanilaisen bussiyhtiön kuljettajat ryhtyivät kekseliääseen protestiin sen jälkeen, kun työnantajaosapuoli heitti heidän toiveensa romukoppaan.

Pääkuvan video

Poliisi löysi erikoisen laitteen puolalaisrekan kojelaudan sisältä

Poliisi pysäytti viime perjantaina Raaseporissa puolalaisen rekan. Tarkastuksen yhteydessä ilmeni, että kuljettajalla oli käytössään elektroninen ajopiirturin manipulointilaite.

Okayamassa toimivan bussiyhtiö Ryobin työntekijät eivät ilahtuneet, kun huomattavasti halvempia matkoja tarjoava kilpailija tunki heidän reviirilleen liikennöimään samoja linjoja. Kuljettajien kerrotaan pyytäneen yhtiöltä parannuksia työturvallisuuteensa, koska pelkäävät sen heikkenevän kiristyvän kilpailun myötä.

Työnantajaosapuoli ei vaatimuksiin kuitenkaan suostunut, joten protestihan siitä syntyi. Ihan tavallisesta lakosta ei kuitenkaan ollut kysymys.

Sen sijaan, että kuljettajat olisivat jääneet kotiinsa, tulivat he töihin aivan normaalisti. He kuitenkin peittivät bussien lipunmyyntilaitteet valkoisilla lakanoilla ja kyyditsivät matkustajia ilmaiseksi.

On yleistä, että oikeuksistaan kiinni pitäviä lakkoilijoita saatetaan syyttää oman edun asettamisesta yhteiskunnan edun edelle, mutta tällaisessa lakkomallissa ei tarvitse siitäkään murehtia.

Lähde: Japan Today

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja