Lihavuustutkija: Tarkkaile vyötärömittaasi – tästä se kertoo!

Lihavuus on yleinen vaiva ikään katsomatta. Lihavuustutkija ja professori Aila Rissasen mukaan terveydentilan kannalta tärkeämpi on seurata vyötäröä, kuin tuijottaa vaakaa.

Keskivartalolihavuus voi vaikuttaa paljonkin hyvinvointiin ja terveyteen. Vyötärömitan kasvaminen voi johtua Aila Rissasen mukaan kahdesta asiasta.

– Vyötärön kasvaminen reilusti vuosien mittaan kertoo kahdesta asiasta. Joko rasvasta, joka kerääntyy keskivartalolle, tai lihaksiston ja luuston lysähtämisestä.

Vyötärömitan kasvaminen vuosien mittaan voi olla Rissasen mukaan vaarallista. Mitta kannattaakin Rissasen mukaan tutkia aika ajoin. Hän antaakin helpon vinkin vyötärömitan seuraamiseen.

– Laittakaa vuoden alussa merkki vaikka vyöhön ja pitäkää huoli, että se ei ole vuodessa muuttunut ainakaan ylöspäin. Vyötäröstä huolehtiminen niin, että se ei jatka vuosien mittaan kasvua, on luultavasti tarkempi mitta terveyden kannalta kuin vaaka, Rissanen kertoo.

Kohdellaanko ylipainoisia samalla tavalla kuin normaalipainoisia? Onko vartalomallilla merkitystä terveyden kannalta? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat