Lihapullien oikea valmistustapa – yleinen moka voi pilata maun!

Jos haluat valmistaa täydellisiä lihapullia, pidä mielessäsi tämä sipulisääntö.

Monet oppivat valmistamaan perinteisiä lihapullia jo lapsuudessaan äitinsä tai mummonsa opastamana tai viimeistään koulun kotitaloustunnilla. Lihapullareseptejä on toki monenlaisia, mutta niihin perinteisiin versioihin käytetään ainakin jauhelihaa ja sipulia. Mausteiksi valitaan usein yksinkertaisesti suolaa ja pippuria.

Muista kuullottaa sipuli ennakkoon

Monet kuitenkin sortuvat lihapullien valmistuksessa yhteen yleiseen virheeseen, mikä saattaa pilata pullien täyteläisen pehmeän maun. Mitä sinä teet sipulille, kun sitä pitäisi lisätä lihapullataikinaan? Lisäätkö sipulin joukkoon raakana? Ei välttämättä kannattaisi.

Lihapullataikinaan ei pitäisi lisätä sipulia raakana, sillä se tekee pullien mausta helposti kitkerän. Seuraavan kerran kun valmistat lihapullia, kuullota sipuleita hetki ennen taikinaan lisäämistä. Tällöin sipulin maku muuttuu makeammaksi ja lihapullista tulee täydellisiä.

Uutta makua lihapulliin

Keittiömestari Tomi Björck suosittelee kokeilemaan lihapulliin välillä uudenlaista makumaailmaa. Björckin mieleen ovat erityisesti marokkolaiset ja tunisialaiset maut.

– Lihapullamassan joukkoon voi laittaa esimerkiksi korianteria, persiljaa, valkosipulia ja vähän harissaa. Ja pullat voi grillata vielä grillitikussa, jolloin niihin tulee lisää makua ja mausteisuutta, Björk vinkkaa.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat