Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Lihapullien oikea valmistustapa – yleinen moka voi pilata maun!

Julkaistu 28.03.2014 10:21(Päivitetty 28.03.2014 12:20)

Jos haluat valmistaa täydellisiä lihapullia, pidä mielessäsi tämä sipulisääntö.

Monet oppivat valmistamaan perinteisiä lihapullia jo lapsuudessaan äitinsä tai mummonsa opastamana tai viimeistään koulun kotitaloustunnilla. Lihapullareseptejä on toki monenlaisia, mutta niihin perinteisiin versioihin käytetään ainakin jauhelihaa ja sipulia. Mausteiksi valitaan usein yksinkertaisesti suolaa ja pippuria.

Lisää: Supermehevä hampurilaispihvi helposti – oletko kokeillut näitä niksejä?

Muista kuullottaa sipuli ennakkoon

Monet kuitenkin sortuvat lihapullien valmistuksessa yhteen yleiseen virheeseen, mikä saattaa pilata pullien täyteläisen pehmeän maun. Mitä sinä teet sipulille, kun sitä pitäisi lisätä lihapullataikinaan? Lisäätkö sipulin joukkoon raakana? Ei välttämättä kannattaisi.

Lihapullataikinaan ei pitäisi lisätä sipulia raakana, sillä se tekee pullien mausta helposti kitkerän. Seuraavan kerran kun valmistat lihapullia, kuullota sipuleita hetki ennen taikinaan lisäämistä. Tällöin sipulin maku muuttuu makeammaksi ja lihapullista tulee täydellisiä.

Uutta makua lihapulliin

Keittiömestari Tomi Björck suosittelee kokeilemaan lihapulliin välillä uudenlaista makumaailmaa. Björckin mieleen ovat erityisesti marokkolaiset ja tunisialaiset maut.

– Lihapullamassan joukkoon voi laittaa esimerkiksi korianteria, persiljaa, valkosipulia ja vähän harissaa. Ja pullat voi grillata vielä grillitikussa, jolloin niihin tulee lisää makua ja mausteisuutta, Björk vinkkaa.

Lisää: Lihapullat ja makaronilaatikko paremman makuisiksi – kokeile Tomi Björckin niksejä

Hookoon Lihakoulusta löydät herkullisten marokkolaisten lihapullien reseptin

(MTV LIFESTYLE)

Testaa taitosi: Kömpelö kotikokki vai loistava lihamestari?

Lisää aiheesta:

Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulosOikea jauheliha lihapulliin ja paras valmistusohje – moni tekee sipulivirheenJoko testasit? Hans Välimäen täydellinen jauhelihaohje arkeen: "Aijaijai"Oletko hoksannut tätä? Nerokas paistokikka lihapullille: "Ei ole parempaa tapaa tehdä"Valmistatko jauhelihasta näitä arkiruokia? Kokit paljastavat suosikki- ja inhokkireseptinsäEthän lisää korppujauhoja lihapullataikinaan? Tyypillinen moka voi pilata maun ja rakenteen
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • 12:01
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän tuotteen Puuilosta? Tärkeä huomio!

  • 09:07
    Väsymys

    Etkö meinaa herätä aamuisin? Unilääkäri neuvoo, miten käytät kirkasvalolamppua oikein

  • 06:39
    Ruoka

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta

  • Eilen21:50
    Viiden jälkeen

    Maikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksen