Lihapullia valmistaessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota muutamaan valmistusvaiheeseen.
Ei enää kovia, kuivia tai kumipallomaisia lihapullia! Ruotsalaislehti Expressenin Allt om mat -ruokasivuilla paljastetaan parhaiden lihapullien salaisuus.
Ruotsalaisen ruoka-asiantuntija Gunilla von Helandin kolmea neuvoa noudattamalla lopputulos on taatusti mehevä ja herkullinen.
Lue myös: Näin jauhelihakastikkeesta tulee parempaa
Oikeanlainen jauhelihataikina
Jos käytät pelkkää vähärasvaista naudan jauhelihaa, kannattaa taikinan joukkoon lisätä kuohukermaa. Jos taas käytät nauta–sikajauhelihaa, riittää pieni loraus maitoa tai vettä. Lihapullataikinassa täytyy olla riittävästi rasvaa.
Muista sidosaineet
Korppujauhot ja mausteet pitävät lihapullat koossa. Halutessasi voit käyttää myös kananmunaa, mutta se ei ole välttämätöntä.
