Lihapullat ja makaronilaatikko paremman makuisiksi – kokeile Tomi Björckin niksejä

Keittiömestari ja ravintoloitsija Tomi Björck arvostaa myös hyvää kotiruokaa. Nappaa huippukokin vinkit täydelliseen makaronilaatikkoon ja lihapulliin.

Kotiruokaan keskittyvän keittokirjan juuri julkaissut keittiömestari Tomi Björck arvostaa gourmetherkkujen lisäksi myös suomalaisia arkiruokia. Björckin uudesta kirjasta löytyykin muun muassa perinteisen läskisoosin resepti.

– Haluan tuoda kotikokkailuun erilaista maustemaailmaa. Kirjassani on suomalaisille tuttuja raaka-aineita, kuten lohta ja possua, mutta niitä hyviä perusreseptejä on jo olemassa pilvin pimein. Nyt haluan tuoda jotain uutta, Björck kertoo.

Miten suomalaisista kestosuosikeista sitten saa tuunattua piirun verran parempia?

Makaronilaatikkoon juustoa ja maustettua jauhelihaa

Makaronilaatikko on monelle perheenäidille tuttu perusresepti. Se on helppo ja edullinen ruoka valmistaa ja siitä pitävät yleensä niin perheen pienimmät herkkusuut kuin aikuisetkin. Myös Tomi Björck tunnustautuu makaronilaatikon ystäväksi.

– Makaronilaatikko on yksi kestosuosikeistani, kaikissa eri muodoissa. Täytyykin laittaa seuraavaan kirjaan makaronilaatikon ohje esimerkiksi marokkolaisittain. Tykkään makaronilaatikosta niin, että jauheliha on maustettu esimerkiksi harissalla. Ja päälle tietysti paljon juustoa, Björck vinkkaa.

Harissa on tunisialainen, tulinen punainen tahna joka valmistetaan chilistä ja muista mausteista, kuten valkosipulista, kuminasta, korianterista ja oliiviöljystä.

Lihapulliin uusia mausteita ja grilliin!

Myös lihapullissa Tomi Björck luottaa marokkolaiseen ja tunisialaiseen makumaailmaan.

– Ne maut ovat tällä hetkellä henkilökohtaisia suosikkejani. Lihapullamassan joukkoon voi laittaa esimerkiksi korianteria, persiljaa, valkosipulia ja vähän harissaa. Ja pullat voi grillata vielä grillitikussa, jolloin niihin tulee lisää makua ja mausteisuutta.

Mistä lihasta sitten syntyvät parhaat pullat?

– Lampaanliha on oma suosikkini. Mausteiset possupullat ovat myös hyviä. Ei sillä toisaalta ole niin väliä, kunhan liha on hyvin maustettu.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat