Supermehevä hampurilaispihvi helposti – oletko kokeillut näitä niksejä?

Jos haluat hampurilaispihvistäsi täydellisen mehevän, joudut näkemään hieman vaivaa sen valmistamiseen.

Hampurilaispihvien valmistamiseen tarvitaan jauhelihaa. Herkullisia ja meheviä hampurilaispihvejä saat tehtyä kaupan valmisjauhelihasta, mutta jos haluat haastaa itseäsi, voit myös jauhaa jauhelihan itse. Tässä kaksi tärkeää vinkkiä täydellisiin hampurilaispihveihin:

1. Kokeile jauhelihan jauhamista itse

Kun jauhat jauhelihan itse lihamyllyllä tai tehosekoittimella, voit kontrolloida helposti jauhettujen palojen kokoa. Älä jauha lihaa liian hienoksi, sillä tällöin pihveistä tulee liian tiheitä ja sitkeitä. Jauhelihan valmistukseen ei myöskään kannata valita liian rustoista lihaa, koska tällöin pihvit voivat hajota kypsyessä. Jauhelihaa voi valmistaa esimerkiksi naudan paistista.

Naudanliha koostuu pitkistä, lihan pinnassa näkyvistä lihassyistä. Nämä lihassyyt ovat kietoutuneet kovaan sidekudokseen, jotka pitävät lihan koossa. Kun naudanlihaa ryhdytään jauhamaan, sen lihassyyt alkavat vapauttaa niin sanottuja tahmeita proteiineja. Nämä proteiinit ovat tärkeitä hampurilaispihvin koossa pysymisen kannalta.

2. Muista tehdä pihviin kuoppa

Jos muotoilet pihvit käsin, sinun kannattaa varata työtason lähelle kulhollinen haaleaa vettä. Kun kostutat sormet aina ennen lihan käsittelemistä, sinun on helpompi muovata siitä kauniin pyöreitä ja tasaisia pihvejä. Paina lopuksi toiselle puolelle pihviä peukalollasi laakea kuoppa. Kun paistat pihvin, aloita paistaminen kuopan puolelta.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat