Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Supermehevä hampurilaispihvi helposti – oletko kokeillut näitä niksejä?

Julkaistu 21.03.2014 14:11(Päivitetty 28.03.2014 12:27)

Jos haluat hampurilaispihvistäsi täydellisen mehevän, joudut näkemään hieman vaivaa sen valmistamiseen.

Hampurilaispihvien valmistamiseen tarvitaan jauhelihaa. Herkullisia ja meheviä hampurilaispihvejä saat tehtyä kaupan valmisjauhelihasta, mutta jos haluat haastaa itseäsi, voit myös jauhaa jauhelihan itse. Tässä kaksi tärkeää vinkkiä täydellisiin hampurilaispihveihin:

1. Kokeile jauhelihan jauhamista itse

Kun jauhat jauhelihan itse lihamyllyllä tai tehosekoittimella, voit kontrolloida helposti jauhettujen palojen kokoa. Älä jauha lihaa liian hienoksi, sillä tällöin pihveistä tulee liian tiheitä ja sitkeitä. Jauhelihan valmistukseen ei myöskään kannata valita liian rustoista lihaa, koska tällöin pihvit voivat hajota kypsyessä. Jauhelihaa voi valmistaa esimerkiksi naudan paistista.

Naudanliha koostuu pitkistä, lihan pinnassa näkyvistä lihassyistä. Nämä lihassyyt ovat kietoutuneet kovaan sidekudokseen, jotka pitävät lihan koossa. Kun naudanlihaa ryhdytään jauhamaan, sen lihassyyt alkavat vapauttaa niin sanottuja tahmeita proteiineja. Nämä proteiinit ovat tärkeitä hampurilaispihvin koossa pysymisen kannalta.

2. Muista tehdä pihviin kuoppa

Jos muotoilet pihvit käsin, sinun kannattaa varata työtason lähelle kulhollinen haaleaa vettä. Kun kostutat sormet aina ennen lihan käsittelemistä, sinun on helpompi muovata siitä kauniin pyöreitä ja tasaisia pihvejä. Paina lopuksi toiselle puolelle pihviä peukalollasi laakea kuoppa. Kun paistat pihvin, aloita paistaminen kuopan puolelta.

(MTV LIFESTYLE)

Näin paistat jauhelihan oikein – tärkein sääntö unohtuu monilta

Lisää aiheesta:

Älä mokaa jauhelihapihvien kanssa! Helppo kikka takaa täydellisen mehevän lopputuloksen Ei enää koskaan kuivia pihvejä! Kahdeksan virhettä, joihin ei kannata sortua burgereiden paistossaTämän jälkeen et enää osta kaupan valmisjauhelihaa!Virhe, johon suomalaiset ovat sortuneet jauhelihapihvejä paistaessa jo 1980-luvulla – ethän pilaa pihvejä näin?Parhaan burgerin salaisuus: Tee jauhelihapihville yksinkertainen "sormitemppu"Täydellisen hampurilaisen salaisuus: Teethän jauhelihapihville yksinkertaisen "sormitempun"?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • 13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 10:29
    Liikenneturvallisuus

    "Yleinen harhakuva" lisää jopa ketjukolarin riskiä – autoilijat unohtavat liikenteessä tärkeän perusasian

  • 08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"

  • 06:29
    Sairaudet ja taudit

    Tuleeko kylmällä istumisesta "pissavika"? Urologi vastaa