Leijonien luottoluutija oli lentää pihalle MM-avauksesta – VAR pelasti: "Ei ollut mitään tehtävissä"

Leijonien luottopuolustaja Atte Ohtamaa joutui jännityksen äärelle perjantain Yhdysvallat-ottelussa, kun hänen taklaustilannettaan tarkisteltiin videolta potentiaalisen ulosajon nojalla.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Ohtamaa lähti tilanteessa pysäyttämään Yhdysvaltojen hyökkääjää Samuel Walkeria. Ohtamaa ei edes kunnolla taklannut, vaan Walker törmäsi häneen pää edellä.

Ottelun päätuomarit vetäytyivät tarkistelemaan tilannetta videolta.

– Yritin vain pelata tiiviisti sen tilanteen. Näin, että hän (Walker) oli saamassa syötön lapaansa, mutta sitten kiekko pomppasi jostain mailasta. Jäi fiilis, ettei siinä ollut oikein enää mitään tehtävissä. Olimme menossa samaan suuntaan ja näin vain, että kaverille on tulossa syöttö. Hän lähti kurottamaan ja olimme samoilla raiteilla, Ohtamaa perkasi tapausta MTV Urheilulle.

Video Ohtamaan taklauksesta näkyy jutun yläreunasta.

Tällä kertaa videotarkistus, eli ”VAR” pelasti Ohtamaan. Lopputuloksena oli vain kahden minuutin estämisjäähy.

– Tilanteet tulevat nopeasti ja nuo ovat varmasti vaikeita päätöksiä tuomareille, Ohtamaa totesi.

Leijonat jäi perjantain ottelussa jyrän alle, kun Yhdysvallat oli parempi lukemin 4–1.

– Emme saaneet kiekollista peliämme rullaamaan niin, kuten olisimme halunneet. Vastustaja paineisti tosi hyvin ja emme saaneet vyörytettyä hyökkäyksiä heidän päätyynsä. Sitä kautta emme saaneet oikein rytmiä itsellemme sopivaksi. Tulimme hyvin peliin, toisessa erässä olimme alakynnessä ja numerot repsahtivat lopussa, Ohtamaa kertasi.

Suomen joukkue ei ollut samalla aaltopituudella muun muassa painepurkujen kohdalla. Yhdysvallat käänsi peliä ja Leijonat joutui vaikeuksiin.

– Emme pystyneet riittävästi auttamaan kaveria, emmekä olleet riittävän vahvoja kiekon kanssa. Tämä oli kuitenkin vasta turnauksen ensimmäinen peli ja ensimmäinen kokemus tälle ryhmälle. Huomenna pitää pystyä parantamaan, Ohtamaa totesi, kääntäen katseita jo tulevaan.

Leijonat kohtaa lauantaina Saksan kello 20.20 alkavassa kamppailussa.

– Tämän päivän esitys ei ollut millään tavalla riittävä. Meidän pitää pystyä nostamaan tästä, Ohtamaa ilmoitti suoraan.

Lue myös:

    Uusimmat