Leijonien Teemu Hartikainen teki jotain, mitä ei viime kisoissa nähty – USA tarjosi tylyn muistutuksen Suomelle

Leijonien avainhyökkääjä Teemu Hartikainen metsästi avausmaaliaan koko viime kevään MM-kisojen ajan. Nyt kalareissu jäi paljon lyhyemmäksi. Hartikainen osui heti ensimmäisen taiston avauserässä, kun vastassa oli Yhdysvallat. Hartikaisen osuma jäi Leijonien illan ainoaksi valopilkuksi.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

33-vuotias Hartikainen vastasi Leijonien 1–0-maalista, joka syntyi ajassa 17.07. Ratkaiseva liike tapahtui, kun Jere Sallinen jakoi nopean, pienen syötön aloituskaaren tuntumaan. Hartikainen oli valppaana, lapioiden kiekon suoraan syötöstä sisään.

– Nyt ei tarvitse sen avausmaalin perään miettiä. Lisää pökköä pesään ja lisää vain maaleja. Oli kiva saada tuo pois alta, niin ei tarvitse keskustella siitä, Hartikainen huokaisi MTV Urheilulle.

Video Hartikaisen maalista näkyy jutun yläreunasta.

Osumassa toistui tuttu kaava.

– Hyvin tyypillinen Hartikaisen maali. Olisiko hän paukuttanut tänä vuonna Sveitsissä 10–15 osumaa tuolta samalta paikalta. Harjoiteltu kuvio, ihan varmasti, C Moren asiantuntija Olli Jokinen heitti.

Osuiko Jokisen arvio oikeaan?

– Sinne päin varmaan joo. Aika lähelle 15 maalia tuli siitä keskeltä, Hartikainen vastasi.

Leijonien ykkösylivoimassa oli heti lupaavia merkkejä. Hartikainen, Mikko Rantanen, Sakari Manninen, Jere Sallinen ja Mikko Lehtonen laittoivat väkevän myllyn pyörimään jo avauserän alkuvaiheilla. Lopulta onnistuminen tuli toisella yrittämällä.

– Harmi kun emme saaneet enää ylivoimia tuohon loppuun. Olisimme tarvinneet sitä, niin olisimme saaneet maalin tai kaksi aikaiseksi. Ei tehty tarpeeksi hommia, jotta niitä olisi tullut, Hartikainen mietti.

Hartikaisen osuma jäi Leijonien illan ainoaksi valopilkuksi. Yhdysvallat oli lopulta parempi lukemin 4–1.

Suomi menetteli kiekkoja ja jenkit käänsivät. Suomi jäi todella vaisuksi erityisesti toisessa ja kolmannessa erässä.

– Ehkä tämä oli hyvä muistutus kaikille, että pitää tehdä valtavasti töitä, jos haluaa voittaa joka ilta. Eivät ne voitot ilmaiseksi tule. Eka erä oli tiukkaa pelaamista ja olimme hyviä siinä, mutta sitten rupesimme lipsumaan ihan perusasioissa. Hyökkääjien ja pakkien välille tuli valtavia aukkoja. USA käytti sitä sitten hyväkseen. Tämä oli hyvä ”wake up call” koko porukalle. Pitää tehdä täysillä hommia, jos nämä pelit haluaa voittaa, Hartikainen mietti.

Hartikainen itse teki pahan virheen USA:n toisessa maalissa. Leijonien ykkösketjun laituri yritti antaa palautuksen omiin päin ja USA pääsi väliin. Näppärien kiekottelujen jälkeen lötö päätyi pönttöön.

– Mulla meni vähän ohi se tilanne. Syötin ”Manelle” (Sakari Manninen), enkä tiedä, että mitä siinä sitten tapahtui. Mutta ei tietenkään halua sitä, että on kentällä ja omissa soi, Hartikainen perkasi.

Leijonien joukkue vetäytyy nyt videotalkoiden pariin.

– Kaikissa pienissä nyansseissa oli pientä hakemista tänään. Niitä pitää parantaa turnauksen edetessä, jos haluaa pärjätä. Haalarit niskaan, ruvetaan hommiin ja haetaan voitto huomenna Saksasta, Hartikainen sanoi nopeasti eteen tulevasta haasteesta.

Suomen ja Saksan ottelu käynnistyy lauantaina kello 20.20.

Lue myös:

    Uusimmat