Lehtiväite: Kylian Mbappén kaappaamiseksi on viritteillä miljardin euron arvoinen suunnitelma

3:02
Kylian Mbappésta voi kasvaa vielä suurempi pelaaja kuin Lionel Messistä: "Tilasto ovat järisyttävät"

Real Madrid jäi aikaisemmin nuolemaan näppejään, kun Kylian Mbappé päätti jatkaa uraansa Pariisissa. Espanjalaisseuran presidentti, ennenkin supertähtiä joukkueeseensa houkutellut Florentino Pérez ei ole kuitenkaan luovuttanut.

La Gazzetta dello Sportin mukaan Pérez olisi valmis lyömään likoon häkellyttävät miljardi euroa Mbappén saadakseen. Vastikään 24 vuotta täyttänyttä ranskalaistähteä kerrotaan houkuteltavan Madridiin jo ensi kesänä, kun PSG voisi saada tähtipelaajastaan vielä rahallisen korvauksen.

Italialaislehden tietoja siteeraava Expressen kertoo Mbappé-miljardin koostuvan noin 150 miljoonan euron siirtosummasta sekä Mbappélle itselleen maksettavasta 630 miljoonan euron peruspalkasta ja 220 miljoonan euron bonuksista. Sitä, miten pitkän sopimuksen tällaisilla summilla saisi tehtyä, ei mainita.

Mbappén uskottiin pitkään siirtyvän Real Madridiin jo täksi kaudeksi. Siirrolla spekuloitiin hänen edellisen, viime kesänä umpeutuneen sopimuksen viimeisenä vuotena pitkään ja hartaasti, mutta lopulta Mbappé allekirjoitti viime keväänä kolmivuotisen jatkosopimuksen PSG:n kanssa.

L'Équipe uutisoi syyskuussa, että Mbappén nykyinen PSG-sopimus on mallia 2+1. Optiovuosi on täysin Mbappén käsissä, ja hän voi aktivoida sen ensi kesänä.

Ranskalaismediassa esillä olleiden tietojen mukaan Mbappén nykysopimuksen kokonaisarvo on 636 miljonaa euroa. Mikäli Mbappé jatkaa PSG:ssä sopimuksen loppuun, hän nettoaa 282 miljoonaa euroa.

Mbappén vuosipalkan kerrotaan olevan 72 miljoonaa euroa, mikä tekee 6 miljoonaa euroa kuukaudessa. Lisäksi hänelle maksetaan kolmessa erässä yhteensä 180 miljoonan euron suuruinen allekirjoitusbonus ja joka kesä siirtoikkunan umpeutuessa uskollisuusbonus, mikäli Mbappé jatkaa PSG:ssä. Näistä ensimmäinen, syyskuussa maksettu bonus oli Le Parisien -lehden mukaan 70 miljoonaa. Ensi syksynä summa nousee 80:een ja syksyllä 2024 edelleen 90 miljoonaan euroon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja