Legenda tekee paluun Le Mansiin ensi vuonna

Legendaarinen Le Mansin 24 tunnin kilpailu ajettiin jälleen viime viikonloppuna. Kilpailuun on mahdollista osallistua neljässä eri luokassa ja kaikkiaan osallistujia on kymmeniä autokuntia. Suuressa arvossa pidettyyn kilpailuun osallistuminen ja etenkin sen voittaminen on aina hieno saavutus valmistajalle.

Ford ilmoitti viime viikolla tekevänsä paluun legendaariseen kilpailuun ensi vuonna. Tällä tavoin he haluavat juhlistaa vuoden 1966 kokonaiskilpailun voittoa, josta tulee ensi vuonna kuluneeksi 50 vuotta. Ford osallistuu kilpailuun uuteen, ensi vuonna markkinoille tulevaan, urheiluauto Ford GT:hen perustuvalla kilpa-autolla.

Uusi Ford GT on kaikilta osin Ford Performance -osaston kärkituote. Se on varustettu kaikkien aikojen tehokkaimmalla kaksoisahdetulla 3,5-litraisella EcoBoost V6 -moottorilla. Korissa on hyödynnetty hiilikuitua keveyden saavuttamiseksi, ja aerodynamiikka on valmistajan parasta antia. Autossa on hyödynnetty parhaalla mahdollisella tavalla valmistajan osaamista kilpa-autoista.

Siihen on syytäkin, sillä GT on legendaarisen Ford GT40 -mallin seuraaja. GT40 otti kolmoisvoiton Le Mansin 24 tunnin ajossa vuonna 1966 ja toisti voittonsa myös vuosina 1967, 1968 ja 1969. Uusi Ford GT tulee olemaan mukana ensi vuoden Le Mansissa kahden tiimin väreissä yhteensä neljällä autolla LM GTE Pro -luokassa.

Ford GT -kilpa-auto tulee ensi kaudella ajamaan myös kaikki FIA:n World Endurance Championship- ja TUDOR United Sports Car Championship -osakilpailut. Auto tekee kilpailudebyyttinsä tammikuussa ajettavassa Rolex 24 -ajoissa Floridan Daytonassa.

Lue myös:

    Uusimmat