Tesla avaa latausverkkonsa kahden autonvalmistajan käyttöön Yhdysvalloissa

687 Teslaa välkytti valoja yhtä aikaa Espoossa 0:38
KATSO MYÖS: Maailmanennätys: Teslojen valoshow Espoossa.

Kaksi autonvalmistajaa saavat Teslan latausverkon käyttöönsä Yhdysvalloissa.

Ford- ja GM -brändien alaiset sähköautot voi ladata Teslan Supercharger-järjestelmällä helmikuusta 2024 alkaen ainakin Yhdysvalloissa. Asiasta uutisoi Insideevs-autosivusto.

Teslan latausverkon suunnittelusta vastaava johtaja Jennifer Pretare kertoi uudistuksesta suunnittelupalaverissa, joka julkaistiin YouTubessa, Insideevs-autosivusto sanoo.

– Kunhan autoissa on latausportti ja ohjelmisto, jolla se voi liittyä verkkoomme, latausjärjestelmä on auki niille ajoneuvoille, Pretare avaa.

Hiljalleen myös muille

Yhdysvaltojen 12 000 Supercharger-pisteen kokoista DC-latausverkkoa suunnitellaan avattavaksi myös muille valmistajille.

– Avaudumme asteittain myös muille autonvalmistajille, mutta haluamme varmistaa, että järjestelmä ei ylikuormitu kerralla, Pretare painottaa.

Kun Ford ilmoitti yhteistyöstä Teslan kanssa toukokuussa, yhtiön toimitusjohtaja Jim Farley vihjasi, että tulevaisuudessa valmistettavista Fordeista saattaa löytyä kaksi erilaista latausporttia – sekä Euroopassa yleinen CCS että NACS (Pohjois-Amerikan latausstandardi).

Helmikuusta alkaen käyttö vaatii kuitenkin adapterin. MTV Uutiset ei tavoittanut Teslan viestintää kommentoimaan, koskeeko uudistus myös Eurooppaa jo helmikuussa tai pian sen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat