Vuokralainen raivostui lumityöriidasta – heitteli huonekaluja klassikkoautojen päälle

Riita lumitöistä johti kahden Ford Mustang -auton kaltoinkohteluun Kouvolassa pari vuotta sitten. Hovioikeuden päätöksellä riita tuli maksamaan ehdotonta vankeutta ja tuhansia euroja korvausta.

Tapauksessa vahingoittuivat komeat Ford Mustang Convertible ja Ford Mustang Cobra II -autot, jotka olivat olleet hallissa talviteloilla. Tapaus sattui Kouvolassa vuonna 2021.

Huonekalut särkivät autot

Tuomiossa kerrotaan, että asunnon vuokralaisella oli vuokraisännän kanssa riitaa lumitöistä, mistä riehaantuneena hän oli heitellyt tavaroita hallin parvelta autojen väliin. 

Vuokralainen oli hallitsemassaan asunnossa purkanut patterin ja heittänyt pesukoneen alas rappusista. Tämän jälkeen hän oli viskannut parvelta alas lukuisia vuokraisännän omistamia huonekaluja ja mikroaaltouunin niin, että ne olivat osuneet asunnon alapuolella sijaitsevassa hallissa säilytyksessä olleisiin Ford Mustangeihin. 

Korkealta pudonneet tuolit, kaappi, pöytä ja kirjahylly olivat muun muassa aiheuttaneet ajoneuvoihin lommoja, rikkoneet kattoikkunan, halkaisseet tuulilasin ja rikkoneet autojen maalipintaa. Vaurioituneet autot olivat niin sanottuja museoautoja, jotka oli huoltamisen jälkeen jätetty suojakankailla peitettynä säilytettäväksi halliin. 

Myönsi heittelyn, mutta ei vahingoittamisaietta

Mies myönsi syytteessä kuvatun toiminnan, mutta kertoi, ettei ollut tarkoittanut vahingoittaa autoja. Oikeus kuitenkin katsoi, että mies oli syyllistynyt rikokseen, vaikka hänen tarkoituksenaan ei olisi ollutkaan autojen vahingoittaminen.

– Vaikka vastaaja ei olisikaan tahallaan heittänyt tavaroita autojen päälle, hänen on täytynyt ymmärtää, että näin toimiessaan hänen heittämänsä tavarat saattavat todennäköisesti osua myös autoihin, jolloin ne todennäköisesti vahingoittuvat, käräjäoikeuden tuomiossa todetaan.

Kallis riehaantuminen

Vuonna 1979 syntynyt mies tuomittiin käräjillä vahingonteon lisäksi varkaudesta ja lukuisista näpistyksistä 60 päivän vankeuteen. Anastusrikokset kohdistuivat erilaisiin kauppoihin ja liikkeisiin. Tuomioon vaikuttivat miehen aiemmat tuomiot.

Mies määrättiin maksamaan useita lähes 8000 euroa korvauksia uhreille ja vakuutusyhtiölle.

Hovioikeus ei antanut asialle jatkokäsittelylupaa, jolloin käräjäoikeuden tuomio jäi pysyväksi.

Tapauksesta uutisoi aiemmin Ilta-Sanomat

Miten auton saa museorekisteriin ja mitä hyötyä siitä on? 2:09
Miten auton saa museorekisteriin ja mitä hyötyä siitä on? Museoajoneuvotarkastaja Martti Peltonen kertoo Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa, millaisen auton saa rekisteröityä museoajoneuvoksi.

Lue myös:

    Uusimmat