Lauri Tähkän tytär pääsee ripille: Nyt voin nukkua yöni rauhassa

Muusikko Lauri Tähkä tunnelmoi alkanutta kesää Live Aid -konsertin harjoituksissa.

Live Aid Uusi Lastensairaala 2017 -konsertti tarjoaa lauantaina huiman kattauksen tähtiartistien esityksiä Olympiastadionilla.

MTV.fi vieraili perjantaina stadionilla haastattelemassa suurkonserttiin valmistautuvia artisteja. Muusikko Lauri Tähkä kehui tunnelman olevan kohdallaan, kun kaikki puhaltavat yhteen hiileen hyvän asian puolesta. Parhaillaan Tähkä nauttii alkaneesta keikkakesästä.

– Viikko pari sitten aloitettiin kesärundi ja elokuun loppuun asti keikkaillaan. Uuden levyn biisejä teen tässä koko ajan. Kaikkea kivaa on tiedossa ja kesällä on kiva olla maantiellä, kesä on kivaa aikaa kun on valoisaa ja toivottavasti lämmin. Rennolla ja kivalla meiningillä mennään.

Kesän keikkailu on kokonaisuudessaan Tähkälle kesän kohokohta, mutta merkittävä kohokohta löytyy myös yksityiselämän puolelta.

– Nuorempi tyttäreni pääsee ripille, sehän on kova juttu. Saa sekin sitten luvan kanssa, ei tarvi niin murehtia enää. Voin nukkua yöni rauhassa, kun on pappi antanut luvan, Tähkä nauraa.

Muusikolla tuntuu aina olevan monta rautaa tulessa. Miten Tähkä onnistuu perhe-elämän ja musiikkiuran yhdistämisessä?

– En minä tiedä itsekään, jotenkin vaan rimaa hipoen sanotaan näin. Yksi asia kerrallaan, ei siihen oikein mitään muuta ole. Kunhan ei murehdi liikaa huomista, tekee vaan sen mikä on tässä.

– Ajaessani tämän viikon Helsingin ja Turun väliä, niin ajattelin, että isoin saavutus urallani on se, että saan tämän paletin pysymään kassassa. Se on raju homma. Vaikka ei siinä mitään, hyvällä meiningillä.

Tähkä toteaakin olevansa kiitollinen siitä, että hänellä on kova luotto muun muassa bändikavereihin, lähimmäisiin ja Lintukodon työntekijöihin.

– Tietää, että kakarat ovat oikeassa paikassa ja luotto pitää pelata. Asia kerrallaan ja luottamus kunnossa kaikkien ihmisten kanssa. Silloin se toimii, että ei tarvitse tien päällä murehtia. Onhan se haastavaa, täytyy myöntää.

Myös Tähkän tyttäret saapuvat lauantaina Olympiastadionille seuraamaan suurkonserttia. Tosin eivät kuitenkaan isänsä keikkavedon takia.

– Tytöt tulevat ehdottomasti kavereidensa kanssa katsomaan konserttia. Saapuvat fiilistelemään, eivät tokikaan minun takiani. Adam Lambert taisi olla se, mikä kiinnostaa. Kiva, että he tulevat kavereidensa kanssa katsomaan.

Live Aid Uusi Lastensairaala 2017 -konsertissa esiintyvät muun muassa Jenni Vartiainen, Elastinen, Chisu, Samuli Edelmann, Jari Sillanpää, Lauri Tähkä, Juha Tapio, Jesse Kaikuranta, Johanna Kurkela, Mira Luoti, Riki Sorsa, Jorma Uotinen ja Lilli Paasikivi.

Konsertti televisioidaan suorana lauantaina 6.6. MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa kello 17–22. MTV.fi seuraa konserttia aktiivisesti paikan päällä.

Lue lisää konsertista täältä.

Lue myös:

    Uusimmat