Laulaja Sannin vuosi on ollut täynnä tunteita – uutta musiikkia ilmestyy ensi vuonna: "Kun kaikki hajosi, niin kaiken kaaoksen keskellä kävikin yhtäkkiä niin…"

3:55
Sanni puhuu Itsenäisyyspäivän juhlat -ohjelmassa musiikkialan tasa-arvosta. Videolta selviää, keneltä Sanni toivoisi tasa-arvoisempaa kohtelua.

Sannin haastattelu nähdään Itsenäisyyspäivän juhlat -ohjelmassa, joka tulee MTV3-kanavalta klo 19.30. Itsenäisyyspäivät etkolähetys alkaa MTV Uutiset Livessä klo 18.

Vielä tammikuussa laulaja ja lauluntekijä Sanni valmistautui kiertueeseen, jonka piti alkaa maaliskuussa. Kaikki oli valmista, fanit odottivat kiertuetta, mutta unelma romuttui sirpaleiksi vain päivää ennen kiertueen ensimmäistä keikkaa. Koko Trippi Tour piti perua koronakriisin vuoksi, ja vain muutama kuukausi sen jälkeen kesän festarit peruttiin.

Sannin tämä vuosi on ollut hyvin poikkeuksellinen.

– Olen saanut olla sormi pulssilla etenkin sen suhteen, onko keikkoja vai ei. Ei ole hirveästi pystynyt suunnittelemaan elämää paria viikkoa pidemmälle, kun koko ajan on pitänyt elää siinä mukana, miten nämä rajoitukset menevät, Sanni kertoi MTV Uutisten Itsenäisyyspäivän juhlat -ohjelman haastattelussa.

– Aika erilaiseksi tämä vuosi lopulta jäi.

Kulunut vuosi näkyy musiikissa

Sanni on esiintynyt tänä vuonna ainoastaan silloin, jos keikka on pystytty järjestämään turvallisesti. Esimerkiksi laulajan kaksi Helsingin Tavastian loppunmyytyä keikkaa päätettiin järjestää kuudessa osassa, joten yleisö pystyi katsomaan keikat väljästi ja turvallisesti.

– Kun veti viikonloppuna kuusi keikkaa, se tuntui hyvin erilaiselta kuin olisi kaksi keikkaa vetänyt, Sanni naureskelee.

– Olimme päättäneet tiimin kanssa, että meille on tärkeää päästä esiintymään turvallisesti. Keikat menivät ihan mielettömän hyvin ja se oli tosi hyvä tapahtuma-alan onnistuminen.

Sanni tekee itse kappaleessa, joten kulunut vuosi näkyy artistin tulevissa kappaleissa.

– Olen ollut sattuneesta syystä aika syvissä keloissa pääni sisällä, kun ei ole hirveästi ollut sosiaalisia kontakteja. Olen aina pohdiskellut biiseissä paljon suhdetta itseeni ja ympäröivään maailmaan, mutta tänä vuonna ilmoilla on ollut ehkä enemmän pohdiskelua.

Uutta musiikkia ensi vuonna

Sanni paljastaa haastattelun aikana, että ensi vuonna kuullaan uutta musiikkia. Tarkkaa ajankohtaa hän ei kuitenkaan sano, vaan vihjailevasti puhuu alkuvuodesta. Aikaa uuden musiikin luomiselle on ollut poikkeusvuonna.

– Olen varmaan tehnyt nelisen levyllistä yhteensä musiikkia. Siitä ruvetaan karsimaan yhtä albumillista.

Koronavuosi on ollut käänteentekevä Sannin uralla.

– Tämä vuosi on ollut samalla kauhein ja jollain kierolla tavalla kohokohta ollut. Kun kaikki hajosi, niin kaiken kaaoksen keskellä kävikin yhtäkkiä niin, että löysinkin tosi lahjakkaan ja ihanan aisaparin musiikin tekemiseen, Alpo Nummelinin. Me olimme aikaisemmin jo ystävystyneet hänen kanssaan.

Sanni ja Ruusut-yhtyeessä vaikuttava Nummelin menivät yhdessä studioon ja ajatuksissa oli vain tehdä jotain.

– Siitä alkoikin yhtäkkiä muotoutumaan albumi. Nyt kun ollaan itsenäisyyspäivän kohdalla, niin albumi on tuloillaan.

Ensi vuonna Emma-gaalassa ei jaeta enää erikseen vuoden nais- ja miesartistin Emma-palkintoja. Tästä asiasta Sanni on mielissään.

– Minusta tuntuu, että tämä on hyvä askel kohti tasa-arvoa myös musiikkikentällä, Sanni kiittelee.

Sanni puhuu Itsenäisyyspäivän juhlat -ohjelmassa musiikkialan tasa-arvosta. Videolta selviää, keneltä Sanni toivoisi tasa-arvoisempaa kohtelua.

Vietä itsenäisyyspäivää MTV Uutisten seurassa

MTV Uutiset Live seuraa itsenäisyyspäivän viettoa aamuvarhaisesta iltamyöhään.


Juhlailtaa ennakoidaan kello 18 alkaen yhdessä vuoden kiinnostavimpien viihdenimien kanssa MTV Uutiset Livessä.

Poikkeusvuoden juhlatunnelmat huipentuvat kello 19.30 alkavaan Itsenäisyyspäivän juhlat -ohjelmaan.

Erikoisohjelma näytetään suorana MTV3-kanavalla ja MTV Uutiset Livessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja