Live juuri nyt: Seuraa MTV Uutisten itsenäisyyspäivän erikoislähetystä – laaja kattaus presidenttiparin haastattelusta Vesa-Matti Loirin koskettavaan esiintymiseen

MTV Uutiset Live Logo LIVE
Yllä olevalta videolta näet koko illan ohjelman! Etkot alkavat kello 18 ja juhlapäivän pääohjelma kello 19.30. Tervetuloa mukaan itsenäisyyspäivän juhlailtaan!

Tämän vuoden itsenäisyyspäivä poikkeaa aiemmista monin tavoin. Koronapandemia on muuttanut suunnitelmia niin valtionjohdon kuin monen kansalaisen kohdalla. Juhlapäivää ei ole kuitenkaan peruttu, vaan MTV Uutiset haluaa juhlistaa Suomen itsenäisyyttä katsojien kanssa uudenlaisella tavalla. 

MTV Uutiset on mukana juhlatunnelmissa 6. joulukuuta kello 19.30 alkavalla Itsenäisyyspäivän juhlat -ohjelmalla. Erikoisohjelma näytetään suorana MTV3-kanavalla ja MTV Uutiset Livessä aina Kymmenen uutisiin asti.

Sitä ennen tunnelmaan voi virittäytyä Livessä kello 18 alkaen. 

Poikkeusvuosi valtionjohdon silmin

Presidentinlinnassa ei järjestetä tänä vuonna perinteistä kutsuvierastilaisuutta. MTV Uutiset tuo kuitenkin arvokkaan juhlapaikan tunnelmat katsojien olohuoneisiin presidentinlinnassa olevan uutisankkurin Keijo Leppäsen kautta.

Leppäsen haastattelussa presidenttipari kertoo poikkeusvuoden tapahtumista ja tunnelmista, mutta erikoishaastattelussa katsotaan myös eteenpäin koronan jälkeiseen aikaan. 

Juhlaohjelmassa nähdään myös pääministeri Sanna Marin ja Markus Räikkönen, jotka kertovat erikoishaastattelussa siitä, miten arki Kesärannan ja perheen yhteisen Tampereen kodin välillä on sujunut Marinin ensimmäisen pääministerivuoden aikana.

– Tämä vuosi on ollut erikoinen ja mieleenpainuva jokaiselle suomalaiselle. Kuulemme juhlaohjelmassamme heitä, jotka ovat olleet koronatoimien kärkijoukoissa – millaisia asioita he eivät unohda, millaisin opein mennään kohti tulevaa, kertoo ohjelman tuottaja Päivi Hannula

Viihde- ja urheilumaailman huippunimiä

Juhlaohjelmassa nähdään myös laulaja Sanni, suursuosioon YouTube-videoillaan noussut poliisi Petrus Schroderus sekä formulatähti Valtteri Bottas – koronavuonna ansioituneita suomalaisia tai sotiemme veteraaneja unohtamatta.

Ohjelman vieraaksi Pöllölaaksoon saapuvat lumilautailija Roope Tonteri, korona-aikana koko kansan sydämiin itsensä laulaneet Lotta ja Jorma Saahko, Linnan juhlien konkari Jorma Uotinen sekä pukusuunnittelija Katri Niskanen.

– Tänäkin vuonna kansalaiset saavat nauttia pukuloistosta, kiinnostavista tarinoista, henkilöhaastatteluista ja tunteikkaista kohtaamisista esimerkiksi veteraanien kanssa, lupaa tuottaja Hannula. 

Juhlailta huipentuu MTV:llä koko kansan tuntemien Vesa-Matti Loirin ja Samuli Edelmannin haastatteluun ja yhteisesitykseen.

Lähetyksen juontavat Maija Lehmusvirta ja Teemu Niikko.

Kohti juhlailtaa etkolähetyksen parissa

MTV Uutiset Livessä juhlailtaa ennakoidaan kello 18 alkaen. Tunnin mittaisessa etkolähetyksessä nähdään vuoden kiinnostavimpia viihdenimiä, joiden kanssa puhutaan niin Suomesta, koronasta kuin kaikesta muustakin. Katso yllä olevalta videolta parhaat tärpit! 

Viihdetoimittajat Iriz Silander ja Ismo Puljujärvi johdattavat katsojat juhlatunnelmaan ja jututtavat vieraita Martina Aitolehdestä Hjallis Harkimoon.

– Luvassa on kaivattua glamouria, joka kuuluu myös itsenäisyyspäivään. Etkojen aikana päästään juhlatunnelmaan viihdemaailman kovimpien tähtien seurassa ja vietetään hauska, lämminhenkinen ilta yhdessä, lupaa toisena juontajana toimiva Silander. 

Lisäksi etko-ohjelmassa kuullaan muun muassa laulaja Sara Siipolan, Ressu Redfordin, taitoluistelija Emmi Peltosen, jalkapalloilija Eero Markkasen sekä tubettaja Roni Backin että legendaarisen Aira Samulinin kuulumisia. 

Juhlailtaa ennakoidaan huippuhaastatteluin MTVUutiset.fissä koko loppuviikon ajan. Kaikki itsenäisyyspäivään liittyvät uutiset löydät täältä.

Itsenäisyyspäivän juhlat nähdään 6. joulukuuta kello 19.30 suorana MTV3-kanavalla ja MTV Uutiset Livessä. Ennakkotunnelmiin voi virittäytyä jo kello 18 alkaen MTV Uutiset Livessä!  

Lue myös:

    Uusimmat